Nežudykite, mes norime gyventi

2014-11-27

Lapkričio mėn. 16 d. – Pasaulinę žuvusiųjų keliuose dieną – Baisogalos bendruomenė vykdė vienuoliktąjį saugaus eismo renginį. ,,Šeimos svetainėje“ susitiko įvairaus amžiaus bendruomenės nariai. Pirmiausia rinkomės bažnyčioje, kur šv. Mišias už žuvusiuosius aukojo Baisogalos švč. Trejybės bažnyčios Klebonas, projekto partneris, Tomas Janavičius. Prieš Mišias Baisogalos mokyklos ketvirtokai (mokyt. Dalia Česonienė) savo piešiniais, o gimnazijos savivaldos nariai (mokyt. Indrė Ginkevičienė) ir jaunieji šauliai (kuopos vadas Rimantas Narbutis) žodžiais kreipėsi į suaugusiuosius, kurie ir daro sunkiausius pažeidimus, besibaigiančius traumomis ar mirtimi. Keletu sakinių jaunieji partneriai pristatė ir eismo situaciją Baisogaloje, kuri buvo užfiksuota vykdant renginį ,,Saugaus eismo Para“. Rezultatai labai nuliūdino, ypač suaugusiųjų elgesys, todėl ir kreipėsi vaikai ir jaunuoliai į savo senelius, tėvelius, kaimynus su prašymu: ,,Nežudykite. Mes norime gyventi“.

Po Mišių patraukėme į miestelio aikštę, kurioje pasodinome raudonąjį klevą. Medžio augimas primins ne tik žuvusiuosius, bet ir šlovins gyvenimą.

Bendruomenės tarybos nariai dalijo renginio dalyviams saugaus eismo priemones – daugiausia atšvaitus. Už jas esame dėkingi Lietuvos automobilių kalių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos ir mūsų partneriams Šiaulių regiono keliams.

Renginio partneriai: Baisogalos gimnazija (dir. Asta Juzukonienė), mokykla – darželis (dir. Vita Poškienė, pavaduotoja ugdymui Gražina Areliūnienė), Baisogalos Garbės kuopa (vadas Rimantas Narbutis), Bažnyčia prevencinį darbą, gerinant eismo saugumą, vykdo ne tik renginių metu, bet ir kasdienybėje, ugdydami jaunąją kartą. Tad galime tikėti , kad kažkada baigsis žiaurusis karas keliuose.

 

 

Vilija Kaščionienė Baisogalos bendruomenės pirmininko pavaduotoja

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>