Medeli, neliūdėk

2014-12-07

Medžiai – gyvybės žemėje šaltinis. Jie mus maitina, suteikia prieglobstį ir pavėsį, valo ir drėkina orą, stebina savo grožiu. Su medžiais susijusi visa žmonijos istorija.
Mūsų protėviai nuo seno mylėjo, garbino medžius, kai kuriuos laikė šventais. Prie jų šventes rengė. Gimusi Vakarų Europoje, medžių puošimo šventė prigijo ir Lietuvoje.
Baisogalos mokyklos-darželio Pakiršinio skyriaus priešmokyklinukai jau antrus metus rengia tokią šventę. Eilėraštukais, žaidimais, dainelėmis jie išreiškė savo pagarbą ir požiūrį į medį. Po pristatymo, visi kartu su tėveliais, mokyklos-darželio kieme puošė pasirinktą medį savo ir tėvelių pagamintais varpeliais.
Ruošdamiesi šventei ugdytiniai plėtė žinias apie medžius, jų reikšmę gamtai ir žmogui, ugdėsi gamtos vientisumo, didybės, harmonijos ir grožio suvokimą.
Priešmokyklinio ugdymo pedagogė
Valerija Jasiulienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>