Naisiai

2015-03-31

Kovo 17 dieną visi mūsų mokyklos mokiniai buvo išvykę į profesonialių teatrų festivalį vaikams „Teatras pas mus ir mes jame“ Naisiuose. Nemokamai stebėjome net du spektaklius: Atviro rato teatro spektaklį „Apie meilę, karą ir kiškio kopūstus“ ir Naisių vasaros teatro spektaklį „Troliai mumiai ir Burtininko skrybėlėlė“.

Ekskursijų vadovės mus pakvietė pasivaikščioti po visą Naisių kaimą išsidėsčiusį Baltų dievų muziejų. Aplankėme Saulės, Ugnies aikštes, užkopėme į Alkos kalną, apžiūrėjome daugybę ąžuolinių Baltų dievų skulptūrų ir išklausėme įdomių pasakojimų.
Užsukome į Baltų žolynų muziejų, kuriame auga vaistažolės, prieskoniniai augalai ir darželių gėlės. Ne vienas pagalvojome, kad reikėtų čia apsilankyti vasarą, kai viskas žydi ir kvepia.
Aplankėme vienintelį šalyje Inkilų muziejų po atviru dangumi. Susipažinome su įvairių formų inkilais, kokie paukščiai juose gali gyventi. Kol kas paukščius matėme tik informaciniuose stenduose. Matyt, dar nesugrįžo… Ypač visus sudomino boružių būstas – panašus į paukščių inkilėlį.
Visus pradžiugino apsilankymas Žemaitukų žirgyne. Smagiai ir turiningai praleidome dieną.

Baisogalos mokyklos – darželio informacija