Gimtinės spalvos

2015-03-31

Jau tapo tradicija kiekvieną kovą Baisogalos mokykloje-darželyje organizuoti rajono pradinių klasių mažųjų skaitovų konkursą. Jubiliejiniai Lietuvos nepriklausomybės atgavimo metai paskatino paliesti kiekvienam brangią temą.- ,,Gimtinės spalvos“.Kovo 27 dieną į konkursą susirinko dvidešimt šeši geriausi skaitovai iš rajono mokyklų. Nemaža dalis mokinių šiame konkurse dalyvavo jau ne pirmus metus, todėl vaikai jautėsi puikiai, nejautė didelio jaudulio. Konkurso dalyvius, juos atlydėjusias mokytojas ir svečius pasveikino ir sėkmės palinkėjo įstaigos direktorė Vita Poškienė.  Mokiniai skaitė pasirinktus lietuvių poetų ir rašytojų kūrinius. Poezija ir proza vaikų lūpomis skambėjo labai šiltai ir nuoširdžiai.  Mokinių meninį skaitymą vertino komisija: komisijos pirmininkė – Baisogalos kultūros namų vyriausioji specialistė Vilija Kasčionienė, Grinkiškio J.Poderio gimnazijos lietuvių kalbos mokytojas ekspertas Klemas Indrėkus, Baisogalos gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Elena Sadauskienė, Pašušvio pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Kristina Diržinauskaitė, Šeduvos gimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė Aušra Poškienė. Komisijai teko sunki užduotis – iš geriausių mokyklų skaitovų išrinkti pačius geriausius. Kol komisija tarėsi, mokiniai ruošė kūrybines užduotis savo mokytojoms.

Visiems konkurso dalyviams ir juos paruošusioms mokytojoms buvo įteikti Baisogalos mokyklos – darželio padėkos raštai, o komisijos verdiktas štai toks: I-oji vieta Tomas Mickus V.Kudirkos pagrindinė mokykla (mokytoja Danutė Vaičiurgienė), II-os vietos Airidas Imbotas Šaukoto pagrindinė mokykla (mokytoja Dijana Dovidaitytė) ir Ūla Ščeponavičiūtė Vaižganto progimnazija (mokytoja Ona Mikalauskienė), III-ios vietos Dovilė Vaitkevičiūtė Baisogalos mokykla-darželis Pakiršinio skyrius (mokytoja Gitana Kniškienė) ir Orestas Bintautas Gražinos pagrindinė mokykla (mokytoja Rasa Masiulienė). Paskatinamosios nominacijos: Ema Volotkaitė Baisogalos mokykla-darželis Skėmių skyrius (mokytoja Edita Mickuvienė) ir Nomeda Hofmanaitė Pašušvio pagrindinė mokykla.(mokytoja Vilma Biriukovienė).

Prizinių vietų laimėtojai buvo apdovanoti Radviliškio rajono savivaldybės administracijos kultūros ir sporto skyriaus, švietimo ir sporto paslaugų centro suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriaus garbės raštais.

Tardama baigiamąjį žodį komisijos pirmininkė Vilija Kasčionienė. pasidžiaugė jaunųjų skaitovų raiškiu žodžiu, konkurso vedančiaisiais 4b klasės mokiniais Guste Bernadickaite ir Pauliumi Gaižausku, padėkojo už puikiai organizuotą renginį.

Mokyklos-darželio bendruomenė džiaugiasi , kad atvykę svečiai išsiveža puikius įspūdžius ir norą atvykti kitais metais. Dėkoja konkurso organizatorėms mokytojoms Elenai Kalvaitienei ir Laimai Matutienei.

 

Specialioji pedagogė Dalia Žaromskienė