Pirmieji saugaus eismo įgūdžiai mokykloje-darželyje

2015-11-23

Ketvirtus metus dalyvaudama projekte ,,Eismo saugumas bendruomenėse“, Baisogalos bendruomenė su partneriais – Baisogalos bažnyčia, šaulių kuopa, mokykla – darželiu, ŽSN Baisogalos skyriumi, kultūros namais ir gimnazija, jau antrą kartą paminėjo žuvusiųjų keliuose dieną.

Lapkričio mėn. 15 d. į Baisogalos švč. Trejybės Parapijos bažnyčią rinkosi įvairaus amžiaus baisogaliečiai. Parapijos klebonas, Baisogalos bažnyčios kunigas Tomas Janavičius pagerbė žuvusiųjų eismo įvykiuose atminimą, pašventino Atminimo medį ir Gyvybės juostą, kurią žmonių su negalia Baisogalos skyriaus moterys numezgė, o keliaujančiųjų ir vairuotojų paminėjimo renginyje, kartu su mokyklos – darželio mokiniais, išmargino gėlėmis ir nunešė į mokyklos – darželio saugaus eismo kampelį.

Kunigas Tomas linkėjo, kad būtume sąmoningi ir saugūs keliuose, kad gyventume saugioje aplinkoje, kad mūsų sielos ir širdys jaustųsi saugios ir spinduliuotų saugumą aplinkiniams.

Po šv. Mišių trijų kartų bendruomenės žmonės patraukė į miestelio aikštės žaliąją zoną, kur buvo pasodintas pašventintas Atminimo medis, jau antrasis medis, skirtas žuvusiems keliuose atminti.

Baisogalos šaulių Garbės kuopos vadas Rimantas Narbutis paragino būti sąmoningais eismo dalyviais: ne tik patiems laikytis saugaus eismo taisyklių, bet ir sudrausminti pastebėtus pažeidėjus ir išvengti eismo nelaimių.

Bendruomenės pirmininkas Artūras Radžiūnas linkėjo būti atsakingiems – dėvėti liemenes, segėti atšvaitus ir naudoti kitas saugaus eismo priemones. Susirinkusiems padalijo kelias dešimtis atšvaitų.

Padėkojo projekto organizatoriams – Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos, partneriams – ,,Šiaulių regiono keliams“ ir vykdytojams – Lietuvos kaimo bendruomenės sąjungai už saugaus eismo priemones, projekto organizavimą ir koordinavimą.

Pašventinta Gyvybės juosta vėl buvo nunešta į mokyklą-darželį. Būtent šioje įstaigoje pradedami skiepyti pirmieji saugaus eismo įgūdžiai, o visų bendruomenės narių pareiga ir tikslas – prevenciniu darbu ir pavyzdžiu siekti, kad nei vieno gyventojo gyvybės juostos nenutrauktų nelaimingi eismo įvykiai.

 

Vilija Kaščionienė Baisogalos bendruomenės pirmininko pavaduotoja, atsakinga už projekto įgyvendinimą.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>