Nauja sporto šaka Baisogalos mokykloje-darželyje

2014-02-08

Mokykloje – darželyje  sausio 15 d. rajono kūno kultūros mokytojai susirinko į praktinį seminarą: stebėjo atvirą pamoką baseine, kurią vedė plaukimo instruktorius E.Mončauskas ir susipažino su grindų riedulio  mokymo metodika. Džiugu, kad  mūsų  mokyklos mokytojos su jaunųjų  sportininkų komanda  turėjo galimybę ne tik susipažinti , bet ir pasitreniruoti kartu. Seminarą vedė Lietuvos grindų riedulio federacijos sekretorius  Andrius  Jelaga, kuris teoriškai ir praktiškai pristatė šią sporto šaką. Mokiniai  susipažino su grindų riedulio žaidimo inventoriumi, taisyklėmis,  atidžiai klausėsi praktinių patarimų. Bet visiems labiausiai patiko Andriaus Jelagos pravesta treniruotė ir suorganizuotos varžybos.

Oi kaip nelengva buvo pataikyti į kamuoliuką, bet komandine dvasia, greičiu, azartu ir gera nuotaika šis žaidimas tikrai užkrėtė visus.

Ir mokytojai ir mokiniai  patenkinti  susipažinę su nauja, visiems  prieinama , įdomia sporto šaka – grindų rieduliu. Mokytojai  šiuo žaidimu paįvairins  kūno kultūros pamokas, o mokiniai – laisvalaikį.

 

Mokytoja  Daiva Volskytė