Vaikų vasaros poilsio stovykla

2016-06-25

Birželio 1-10 dienomis Baisogalos mokykloje-darželyje vyko vaikų vasaros stovykla „ Draugaukim, pažinkim, gimtinę mylėkim“. Šioje stovykloje buvo skatinamas aktyvus ir prasmingas vasaros poilsis socialiai remtinų šeimų vaikams, stiprinamas jų pasitikėjimas savimi, kilnus elgesys. Stovykloje su vaikais išradingai dirbo visos pradinių klasių mokytojos.

Kiekviena diena vaikams teikė naujų įspūdžių, staigmenų. Pirmą dieną vaikai kūrė stovyklos skanduotę, bei plakatą. Mokyklos visuomenės sveikatos specialistė S.Kazincienė pravedė pamokėlę „Patarimai jaunajam stovyklautojui“. Vaikai dalyvavo diskusijoje „Saugus elgesys vandenyje“, bei žiūrėjo filmuotą medžiagą „Gamtiniai pavojai“. Baisogalos bendruomenės aikštyne stovyklautojai aktyviai žaidė lauko tenisą, krepšinį, o prie Baisogalos tvenkinio – tobulino plaukimo įgūdžius, įgytus kūno kultūros pamokose. Daug įspūdžių vaikai patyrė Baisogalos gaisrinėje, kur susipažino su ugniagesių naudojama įranga, matavosi rūbus. Teigiamų emocijų suteikė orientacinis žaidimas „Lobio ieškojimas“ Baisogalos parke. Stovyklautojai susitiko su Baisogalos 8-osios kuopos vadu R.Narbučiu ir būreliu jo vadovaujamų jaunųjų šaulių. Kartu dalyvavo rikiuotėje, atliko įvairias sportines užduotis. Stovyklautojai ne tik sportavo, žaidė, bet ir keliavo. Jie lankėsi Krekenavos regioniniame parke ( Panevėžio r.): užlipo į 30 m. apžvalgos bokštą, savo jėgas išbandė „Pojūčių take“. Pašilių stumbryne iš arti stebėjo ir maitino stambiausius Lietuvos laukinius gyvūnus. Iš kelionės grįžo linksmi ir pilni įspūdžių. Paskutinę dieną vaikai stovyklos veiklą iliustravo piešiniuose, džiaugėsi didžiuliais muilo burbulais, linksminosi diskotekoje.

Ši vasaros stovykla vaikams suteikė daug teigiamų emocijų, bendravimo,  bendradarbiavimo ir pažinimo džiaugsmo. Atlikdami įvairias veiklas, stovyklautojai geriau pažino save bei draugus, o išsiskirdami palinkėjo vienas kitam smagių ir saugių atostogų.

 

Loreta Krūgelienė

Baisogalos mokyklos – darželio logopedė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>