Baisogalos giesmininkai respublikiniame vaikų ir jaunimo festivalyje Giesmių giesmelė ,,Jo Vardą aukštinkim giesmėj“

2017-04-24

2017 m. balandžio 22 d. Baisogalos mokyklos – darželio ir Baisogalos Švč. Trejybės parapijos jungtinio choro  ,,Giedu giesmelę“ grupė, vadovaujama muzikos mokytojos Agnsė Kilienės, dalyvavo Kaune vykusiame respublikiniame vaikų ir jaunimo festivalyje Giesmių  giesmelė ,,Jo Vardą aukštinkim giesmėj“ .Šį festivalį jau 19 metus, rengia Kauno  Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapija, Kauno miesto švietimo skyrius ir VDU universitetinė ,,Rasos“ gimnazija. Šiemet festivalis skirtas Arkivyskupo Teofiliaus Matulionio  metams paminėti .

Šimtai vaikų su mokytojais ir tėveliais susirinko į Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčią šlovinti Viešpatį giesmelėmis šv. Mišių aukoje.  Šv. Mišias koncelebravo arkivyskupas Lionginas Virbalas ir parapijos klebonas kunigas Dainius Lukonaitis , kuriose meldėsi už visos Lietuvos vaikus ir jaunimą. Balsus ir širdis giesmėje jungė  vaikų chorai iš įvairių Lietuvos vietų: Kauno, Vilniaus, Vilkaviškio, Telšių, Raseinių, Kazlų Rūdos, Jonavos, Švenčionių,  Marijampolės,  Neringos miestų ir miestelių. Mes – mokytojai, vadovai, tėveliai, seneliai, svečiai,  kunigai ne tik džiaugiamės angeliškais vaikų balsais, bet ir stebėjomės tuo, kad tiek daug vaikų bažnyčioje seniai nėra buvę. Vyskupo palaiminti, gavę padėkos raštus,  džiugiomis širdimis dar aplankėme Kauno Kristaus Prisikėlimo baziliką – lietuvių tautos laisvės, kančios ir prisikėlimo simbolį, užkopėme ant bazilikos stogo terasos, nuo kurios grožėjomės įspūdinga Kauno miesto panorama. Terasos gale, įrengtoje Šiluvos Švč. Mergelės Marijos koplyčioje, giedodami giesmelę Švč. Marijai,  atidavėme pagarbą žuvusiems už laisvę ir paprašėm palaimos Lietuvos ateičiai.

Esame dėkingi  ir festivalio organizatoriams, ir mokytojai Agnei,  ir savo parapijos klebonui Tomui Janavičiui už puikią galimybę nuvykti ir sudalyvauti šventėje  Dievo garbei. Šis respublikinis vaikų ir jaunimo festivalis, sukviečia ne tik šimtus giesmininkų, bet ir puoselėja  krikščioniško giedojimo tradicijas, leidžia pasidalyti patirtimi su kolegomis iš kitų miestų, susipažinti su kitais Lietuvos kolektyvais,  motyvuoja mokinius, plečia jų muzikinį akiratį, atskleidžia sakralinės muzikos grožį, o svarbiausia –  pagarbina Viešpatį. Tegul ne tik geri darbai, bet ir giesmės neša mūsų širdis Viešpaties link.

Tikybos mokytoja Giedrė Nakutienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>