Mokyklos-darželio bendruomenė šoka

2017-05-17

Konkursas „Visa mokykla šoka“ jau baigėsi. Bendruomenė patyrė puikių akimirkų , ir svarbiausia – pajuto liaudies šokio nuotaiką ir gerą emociją. Prisiminkime projekto renginius: Vasario-16-osios  ikimokyklinės, priešmokyklinės  grupės rytmetį pavadino „Pasveikinkime Lietuvą šokiu“. pradinių klasių mokiniai šio konkurso atidarymo šventę skyrė Kovo-11-ąjai. Folkloro ansamblio ,,Dainoriai” šokėjai supažindino mokinius su lietuvių liaudies šokiais, pamokė populiarių liaudies ratelių ir šokių. Smagiai ir nuotaikingai rateliuose ir porose sukosi mokiniai, mokytojos ir kiti mokyklos bendruomenės nariai.

Pradžios šventė  – tik pradžia veiklos, vykusios  mokykloje-darželyje. Kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį  mokyklos bendruomenė buvo kviečiama į šokio valandėles, kurių metų visi turėjo galimybę linksmai pašokti. Šokome aštuonias savaites. Kas savaitę išmokdami vis naują šokį. Taip išmokome šokius:  ,,Mažas mūsų ratelis“, ,,Graži mūsų šeimynėlė“, ,,Pliauškutis“, ,,Dirižablis“, ,,Malūnėlis“, ,,Pjoviau šieną“, ,,Grandskveras“, ,,Katins juods“, ,,Šiaudų batai“, ,,Kiaulė grikiuos“.

Gegužės 16 d. mokyklos-darželio bendruomenė susirinko kultūros namų aikštelėje į konkurso „Visa mokykla šoka“ uždarymo šventę. Buvo labai smagu dideliam būry šokti išmoktus šokius. O šventės pabaigoje ir po riestainį dovanų gauti.

Dėkojame Baisogalos kultūros namų folkloro kolektyvui ,,Dainoriams” už tradicinio liaudies šokio populiarinimą mokyklinio amžiaus vaikų tarpe ir mokytojoms L. Matutienei, E. Kalvaitienei už gražios veiklos organizavimą mūsų mokykloje-darželyje.

 

Direktorės pavaduotoja ugdymui Gražina Areliūnienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>