„Sveikatos akademija“ Baisogaloje

2017-11-13

 

Pradinių klasių mokinių pažintinė – praktinė konferencija „Sveikatos akademija“ Baisogalos mokykloje – darželyje jau tapo tradicija. Ji rengiama nuo 2011 metų kas antri metai.  Iš rajoninio renginio jau peraugo į respublikinį.

Džiugu, kad sveikos gyvensenos temomis ir savo patirtimi pasidalinti atsiliepia vis daugiau moksleivių ir mokytojų iš įvairių Lietuvos mokyklų: Kėdainių, Raseinių , Panevėžio, Joniškio rajonų. Aktyvūs ir mūsų rajono mokyklų moksleiviai.

Lapkričio 10 d. vykusioje “Sveikatos akademijoje“  septyniasdešimt devyni moksleiviai pristatė pranešimus, projektus, kūrybinius darbus.

Kaip ir dera šeimininkams, mokyklos-darželio mokiniai pasveikino dalyvius originalia kūrybine kompozicija „Kelionė į sveikatos šalį“.

Pasveikinti mokyklos-darželio direktorės Vitos Poškienės ir Radviliškio raj. sav. ŠSPC Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriaus vedėjos Ritos Vaigauskienės,  pranešėjai dirbo trijose darbo grupėse. Pristatytos įdomios,  labai įvairios temos: „ Jo Didenybė Obuolys“, „Geltonojo svogūnėlio nuotykiai“, „Senojo šermukšnio pasakojimas“, „Košė – Jėga“ ir kt.  Pranešimų pertraukėlių metu vyko linksma sveikatos reklama.

Po pietų pertraukos konferencijos dalyviai rinkosi  į dienos aptarimą, išrinko pačias pagrindines pranešimų tezes, mintis, pasidalino įspūdžiais  Ir  stebėjo gražų mokyklos-darželio sveikuolių pasirodymą, kuris atskleidė vieną stebuklingą išmintį – šypsena ir gera nuotaika.

Apdovanoti mokyklos-darželio padėkomis ir laimės dovanomis – bananais, moksleiviai  neskubėjo namo. O kodėl dovanos bananai? Pasirodo, šie vaisiai pagamina mums labai daug laimės hormono – seratonino.

Šypsojomės, dėkojome vieni kitiems už bendrystę. Šypsojosi ir konferencijos organizatorės – mokytojos  Daiva Volskytė,  Edita Mickuvienė,  Zita Bliznikienė, nes renginys puikiai pavyko.

 

 

Direktorės pavaduotoja ugdymui Gražina Areliūnienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>