95-asis pradžios mokyklos jubiliejus

2018-05-28

         Pakiršinio pradžios mokykla šiemet mini 95 –ajį jubiliejų. Mokyklos istorija mena 1923 metus ir pirmąją laidą su trimis mokiniais. Vykstančių reformų metu mokykla keitė savo rūbą iš pradžios mokyklos į Pakiršinio pradinę mokyklą, vėliau mokykla persikėlė į darželio patalpas ir tapo mokykla- daželiu, kuriam ilgus metus vadovavo direktorė O. Adomaitienė, o 2012 m rugsėjo 1d. mokykla –darželis tampa Baisogalos mokyklos-darželio Pakiršinio ikimokyklinio ir pradinio ugdymo skyriumi ir jam vadovauja direktorė Vita Poškienė.

        Mokykla svarbi kiekvienam, todėl šventinį rytmetį  ilgamečiai mokyklos mokytojai, mokiniai ir svečiai rinkosi į mažos mokyklėlės didelį gimtadienį. Džiaugėmės sulaukę garbingų svečių: seimo nario A. Gaidžiūno padėjėjo – sekretoriaus K. Dambrausko ir V. Macijauskienės, Radviliškio r. savivaldybės tarybos nario R. Vaičiurgio, Baisogalos seniūno R. Kalvaičio, Radviliškio r. etninės kultūros ir amatų centro direktorės pavaduotojos D. Džiaugienės, Radviliškio viešosios bibliotekos Vainiūnų skyriaus vedėjos E. Ryšytės, UAB „Gerista“ direktoriaus pavaduotojos V. Būdvytienės.

Mokyklos-darželio bendruomenę sveikino ir buvę šios mokyklos mokiniai, o dabar Baisogalos bioenergijos vadovas V. Praninskas, Pakiršinio seniūnaitis E. Valba.

      Šiltu žodžiu mokyklą-darželi prisiminė ir G. Tavorienė, kurios vaikai, o dabar jau ir anūkas lanko šią įstaigą. 

      Visi susirinkę svečiai vaišinosi lauke mamyčių ir tėčių keptais keksiukais, gaiviaisiais gėrimais, vaisiais,  vaikus linksmino Pepė ilgakojinė ir jūrų piratas.

       Džiaugiamės sulaukę 95-ojo gimtadienio, tikimės, kad ant mokyklos-darželio durų niekada nekabės spyna ir mes kartu sulauksime100-ojo gimtadienio.

       Dėkojame visiems ir kiekvienam atskirai,  prisidėjusiems prie šventės organizavimo.

 

 

Direktorės pavaduotoja ugdymui

Gintarė Pužauskienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>