„Mus augina pasakos“

2018-11-23

 

  

I klasėje šiais mokslo metais vyksta projektas „Mus augina pasakos“. Pirmoji projekto dalis –  „Skaitome vaikams“.  Pasakas  vaikams skaito kiti- mokytojai, tėvai, kiti darbuotojai. Smagu, kad jau sulaukėme kelių tėvelių pasakų.

Todėl labai apsidžiaugėme, kai gavome kvietimą apsilankyti miestelio bibliotekoje. Ten I klasės mokinių jau laukė Radviliškio viešosios bibliotekos darbuotojos, kurios pakvietė į edukacinę programą „Kamishibai – interaktyvus pasakų sekimo būdas“. Kamishibai – medinis stalo teatras, kuris padeda vaizdžiai pristatyti pasakas.

Visi susidomėję klausė pasakos „Kakė Makė ir dantukų fėjos puota“. Vaikai emocingai reagavo į įtaigų pasakos sekimą, prisijungė ir sekė kartu, nes daugeliui ši pasaka gerai žinoma.   Pasaka „Įkyrūs triušiukai“ buvo negirdėta, bet vaikai aktyviai įsijungė į pasakos sekimą numatant įvykių eigą, spėjant ir įvertinant veikėjų veiksmus. Bibliotekos darbuotojos pristatė vaikų iliustruotą pasaką „Pagrandukas“ ir paragino pasakas iliustruoti patiems.

Pirmokai dėkojo bibliotekos darbuotojoms už įdomią pasakų valandėlę ir patys žadėjo ateiti „pasiskolinti“ knygelių paskaityti.

Mokytoja Daiva Volskytė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>