Advento rytmetys

2018-12-03

 

 

Pažvelk vaikeli, medžiai kaip nurimę!

Pamynę puošnų rūbą, sau po kojom.

Kokia rimtis, koks įstabus gražumas

Advento naktį miglomis nuklostė.

 

                      Kad vaikai geriau pajustų, suprastų advento prasmę, jiems darželyje pasakojama apie Advento laikotarpio tradicijas, papročius. Gruodžio 3d. į grupes atvyko močiutės, kurios parodė kaip reikia pinti ir papuošti Adventinį vainiką.

Rytmetys tęsėsi baltai išpuoštoje salėje. Į svečius atvykęs Baisogalos klebonas papasakojo vaikams apie Adventą, kokius darbus reikia daryti iki Šv. Kalėdų. Močiutės pristatė savo rankomis paruoštus vainikus, į kuriuos sudėjo meilę, džiaugsmą, ramybę ir viltį. Klebonas uždegė po žvakutę ant kiekvienos grupės vainiko. Visi susikaupę klausėmės  močiutės atliekamos Adventinės dainos. Prasmingas rytmečio momentas – visų rytmečio dalyvių susikibimas rankomis ir žaidimai pritariant  akordeono garsams.

 Susibūrę į vieną ratą, pajutome Adventinio laikotarpio dvasią, susitelkimą ir ramybę. Kiekvienas rankoje išsinešėme po baltą popierinį angelėlį, o širdyje – meilę ir viltį.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>