Antrokų projektas ,,Mes tikrai mylim Lietuvą…”

2019-02-15

 

 

Vasario mėnesį antrokai, vadovaujami mokytojos Zitos Bliznikienės labai daug dirbo. Jie ne tik mokėsi, bet ir parengė projektą apie Lietuvą.

Mokiniai bandė suvokti, kas yra meilė savo šaliai ir kaip mes ją išreiškiame. Mintys apie tai pavirto vaizdiniais – stendiniais pranešimais , priverčiančiais visus pamąstyti apie tai, ką gero ar blogo kiekvienas iš mūsų padarome dėl savo šalies ir jos ateities.                                                              

   Vasario 14 dieną į projekto pristatymą atvyko ir antrokų tėveliai. Visi, pasiskirstę  į komandas, varžėsi savo žiniomis apie Lietuvos istoriją, gamtą, vietoves, etnografinius regionus. Įdomu buvo apžiūrėti ir aptarti tėvelių paskolintus senovinius rakandus, pasiaiškinti jų paskirtį. Bet visų smagiausia buvo  vaidinti pasakas, kurias čia pat režisavo, repetavo ir vaidino ,,jungtiniai vaikų ir tėvų kolektyvai”. Buvo labai įdomu!                                                                                                                                             

    Šventė baigėsi linksmu šokių sūkuriu, tačiau atsirado suvokimas, kad Lietuvą mes mylim savo gerais darbais, gamtos saugojimu, lietuviškų papročių , tradicijų puoselėjimu- gerbdami visa tai, kas yra LIETUVA.