Rūpinkimės kartu vaikų saugumu

2014-06-17

Gegužės 30 d. įvyko tradicinė Baisogalos mokyklos-darželio mokslo metų baigimo šventė. Baisogalos bendruomenė įsijungė su projekto ,,Eismo saugumas bendruomenėse 2014“, kurį organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, vykdo Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga, saugaus eismo renginiu. Artėja vasara, vaikai ir jaunuoliai atostogų metu gyvena žymiai judriau – lanko sporto aikštynus, keliauja, važinėja dviračiais, todėl dažniau tampa eismo dalyviais. Linkėjome saugios vasaros, perspėjome dėl tykančių pavojų, priminėme saugaus eismo taisykles. Mažiesiems abiturientams – ketvirtokams įteikėme atšvaitus. Visus tėvelius ir bendruomeniečius pakvietėme kartu rūpintis vaikų saugumu.

Mūsų patirtis rodo, kad ypač tikslinga dirbti su tėvais, nes būtent tėveliai kasdien gali ir privalo priminti savo vaikams taisykles, kad neužmirštų segėti atšvaitus, reikalui esant turėti liemenes. Tėveliai privalo rūpintis, kad vaikų dviratukai ar dviračiai būtų techniškai tvarkingi ir tinkamai naudojami. Todėl atskirai susitikome su ketvirtokų tėveliais ir kalbėjome būtent šiais aktualiais klausimais, aptarėme tykančius pavojus.

Esame dėkingi savo partneriams: parapijos klebonui Tomui Janavičiui, Baisogalos mokyklos-darželio direktorei Vitai Poškienei, pavaduotojai ugdymui Gražinai Areliūnienei, ketvirtokų mokytojoms Elenai Kalvaitienei ir Daivai Volskytei už pagalbą renginio metu. Tikimės, kad rūpinimasis kartu vaikų saugumu, padės išvengti eismo nelaimių. Mūsų vaikai augs sveiki ir laimingi.

 

Baisogalos bendruomenės pirmininko pavaduotoja           Vilija Kaščionienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>