Veiksmo savaitė „Be patyčių“

2015-03-24

„Draugystės ratu“
Prasidėjus veiksmo savaitės renginiams, į Baisogalos mokyklos-darželio Pakiršinio skyrių atvyko gausus būrys mokinių iš Radviliškio V. Kudirkos pagrindinės mokyklos. Pakiršinio skyriaus mokytoja Gitana Kniškienė glaudžiai bendrauja su šios mokyklos 2a ir 2b klasės mokiniais ir mokytojomis, todėl buvo nutarta pasikviesti šios mokyklos mokinius į svečius.
Atvykusius svečius jau iš tolo pasitiko užrašas „Sveiki atvykę į draugystės ratą“ , kuris pražydo ant gėlių žiedų, susmeigtų mokyklos kieme. Vėliau vaikai vieni kitiems parodė trumpas programėles ir išsiskirstė į klases gaminti draugystės girliandos. Draugiškai besidarbuodami, mokiniai susipažino, susidraugavo, užrišo vieni kitiems draugystės apyrankes.
86 mokiniai (tiek tą dieną mokinių buvo ) nupynė beveik 100 metrų girliandą, kuria apjuosė mokyklos-darželio pastatą. Po to mokiniai sustojo į bendrą eilę ir visi įsikibę į juostelę, į orą paleido du helio balionus su mokyklų adresais ir telefonais. Labai tikimės, kad jei kas nors ras mūsų balionus, praneš apie tai mokykloms. Labai būtų įdomu sužinoti iki kur jie nukeliavo, paskleisdami gerą žinią apie mokinių draugystę.
Po susitikimo Pakiršinio skyriuje svečiai išskubėjo Į Pakiršinio amatų centrą, kur dar turėjo edukacines pamokėles apie vilnos vėlimą, darbą su oda ir moliu. Susitikimas vaikams labai patiko, tad sulaukėme kvietimo apsilankyti Radviliškio V. Kudirkos pagrindinėje mokykloje kitąmet.