„Skaitau, kuriu – augu“

2016-04-18

Balandžio 8 dieną 2a klasės mokiniai Austėja Sereikaitė, Faustė Kačiukevičiūtė ir Vakaris Danilevičius dalyvavo respublikinėje pradinių klasių mokinių konferencijoje ,,Mintis per žodį knygą audžia“ , skirtoje Bibliotekų metams paminėti.  Konferencija vyko Kėdainių rajono Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazijoje.

Rimtam ir kūrybiškam darbui nuteikė Krakių gimnazijos dramos būrelio „Žingsniai į teatrą“ spektakliukas „Knyga suranda draugą“. Konferencijos dalyviai dirbdami grupėse pristatė pranešimus ir dalijosi praktinėmis idėjomis, skatinančiomis aktyvų skaitymą. Mūsų mokyklos mokiniai pristatė inscenizuotą pranešimą „Skaitau, kuriu – augu“. Mokiniai ne tik pasakojo, kaip aktyviai ir žaismingai „draugauja“ su knygomis jas skaitydami, bet ir pristatė jau dvi bendras klasės kūrybos knygas –  „Mes  – pirmokai“ ir „Pasakos be galo“, bei savo kūrybos mįslėmis papildytą „Mįslių krepšį“.

Savo kūrybinius gebėjimus mokiniai ugdė „Kūrybinių dirbtuvių“ veikloje, kurdami ir iliustruodami pasakas. Smalsiai blizgėjo mažųjų akutės besiklausant poetės Eglės Miliušytės – Brazdžiūnės skaitomų eilėraščių.

Mokiniai patyrė daug teigiamų emocijų bendraudami su bendraamžiais, ugdė gebėjimą raiškiai kalbėti, sklandžiai dėstyti mintis. Visi konferencijos dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir dovanomis.

Mokytoja Daiva Volskytė