Projektas ,,100 dienų pirmokas esu“

2019-02-18

 

 

Mokslo metų pradžioje mokytoja Daiva Volskytė paskelbė, kad bus vykdomas projektas ,,100 dienų pirmokas esu“ ir pakvietė pirmokų tėvelius kartu su vaikais atlikti kūrybinius darbus susijusius su skaičiumi šimtas. Prieš pirmokų šimtadienio šventę buvo surengta 1 klasės mokinių ir jų tėvelių kūrybinių darbų paroda.

 

 

„Šimtas zuikių susirinko, net žalia girelė linko!“ Šiais žodžiais iš mini spektaklio pagal E.Mieželaičio eiliuotą pasaką ,,Zuikis Puikis“ prasidėjo nuostabi  pirmokų šimtadienio šventė, kurią savo mokiniams bei jų tėveliams surengė mokytoja Daiva Volskytė.

                      Visi susirinkusieji buvo suskirstyti  į komandas. Pirmokai, atsakydami, į viktorinos klausimus mėgino ne tik surinkti kuo daugiau taškų, tačiau ir parodyti tėveliams, kiek daug visko išmoko vos per šimtą dienų. Na, o tėveliai savo ruožtu mėgino nenusileisti. Tačiau ne visi viktorinos klausimai tėveliams buvo įveikiami..

                       Viktorinos  etapai puikiai atskleidė kiekvienos pamokos žinių svarbą. Šventės dalyviai nuoširdžiai džiaugėsi laimėjimais.  Daugiausia džiaugsmo suteikė muzikinis turas, kurio metu pirmokai ne tik šoko su tėveliais, dainavo, bet ir turėjo progą išgirsti savo tėvelių komandinių dainų!

                      Už šimtą puikiai praleistų dienų mokykloje pirmokai buvo apdovanoti naujomis knygutėmis, knygų skirtukais ir žinoma – diplomais. Šimtadienio kaltininkų nepamiršo ir buvusieji mokytojos Daivos  mokiniai, kurie perdavė pirmokams dailias užrašų knygeles. Linkėdama daug sėkmės mokslo kelyje mokyklos-darželio direktorė padovanojo klasės bibliotekėlei   eilėraščių knygą.

                      Šventės pabaigoje mokinių tėveliai pavaišino  visus šventės dalyvius nuostabiu šimtadienio tortu. Ant vaišių stalo taip pat puikavosi net šimtas skaniausių mamyčių keptų keksiukų, simbolizuojančių pačias džiugiausias šimtą dienų mokykloje.

Kadais V. Hugo teigė, kad ateitis – mokyklos mokytojo rankose. Pirmos klasės mokinių tėveliai labai džiaugiasi, kad jų vaikai pateko į šaunios mokytojos glėbį, kuri savo atsidavimu ir meile darbui žavi kiekvieną jų. Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad mūsų vaikai, lydimi puikios mokytojos D. Volskytės, kiekvieną dieną žengia žingsnį pirmyn ir yra visuomet padrąsinami ir mylimi. Švęsdami šimtą dienų mokykloje linkime, kad ir visos likusios būtų tokios pat nuostabios.

 

Pirmokų tėvelių vardu Rima Briedelienė