Dainų šventėje jautėmės saugūs

2014-07-10

Iš Baisogalos kultūros namų net penki kolektyvai išvyko į 2014 metų Dainų šventę ,,Čia- mano namai“. Baisogalos bendruomenė džiaugėsi ir linkėjo sėkmės muzikantams, dainininkams, etninės kultūros puoselėtojams, aktoriams ir mažiesiems šokėjėliams.

Nutarėme, liepos pirmą dieną, išlydėdami jaunučių šokių kolektyvą, organizuoti saugaus eismo renginį, būtent šiam kolektyvui, nes šokėjai, vadovaujami Jūratės Kačiukevičienės išvyko į Dainų šventę net 6 paroms. Keitėsi ne tik gyvenimo, buitinės, bet ir eismo sąlygos: kelionės į repeticijas ir pasirodymus  autobusu – įlaipinimas ir išlaipinimas, šviesoforu reguliuojamos sankryžos, perėjos, ėjimas grupėje į lankytinas vietas ir pramogas – tiek daug nekasdieniškų potyrių laukė mūsų mažųjų, jų vadovės ir lydinčių mamų.

Tad kartu su partneriais: seniūnu, kultūros namų, mokyklos-darželio atstovais, tėveliais ir seneliais priminėme taisykles, prašėme būti atidžiais ir drausmingais eismo dalyviais ir grįžti sveikiems į namus. Aišku, dovanojome ir saugaus eismo priemones, kuriomis aprūpino LAKD prie Susisiekimo ministerijos ir LKBS. Aštuoniolika šokėjų į šventę lydėjo linksmi atšvaitai-žaisliukai, lydinčios mamos gavo liemenes, o vadovė Jūratė liemenę ir rankinę.

Esame laimingi, kad mūsų vaikai išvengė nelaimingų atsitikimų ir traumų. Už minkštus guolius Vilniuje dėkojame mokyklai-darželiui ir pavaduotojai A. Čepienei. Dėkojame profesionaliam  ir labai rūpestingam vairuotojui Mečislovui Remeikai. Už nuoširdų rūpestį dėkojame lydinčioms mamoms K. Butvilienei, L. Bičkienei, K. Jonaitienei, A. Malanskienei, L. Krūgelienei ir vadovei Jūratei Kačiukevičienei, kuri puikiai paruošė kolektyvą ir rūpinosi visu pulku savo šokėjėlių.

 

Vilija Kaščionienė      Baisogalos bendruomenės pirmininko pavaduotoja