Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2018

2018-03-27

 

 

Nuo kovo 19 d. iki 23 d. Baisogalos mokykloje-darželyje vyko veiksmo savaitė „BE PATYČIŲ“. Kiekvieną savaitės dieną buvo vykdomos veiklos skirtos draugiškumui, pagarbai vienas kitam ugdyti. Pirmadienį pradinukai kalbėjosi apie draugystę, gebėjimą tinkamai ją užmegzti ir tinkamai reaguoti į atstūmimą ir vienatvę. Antradienį vaikai kalbėjo apie gebėjimą ir norą padėti šalia esančiam žmogui. Buvo akcentuota, kad kiekvienas gali suteikti pagalbą draugui. Trečiadienį mokiniai tobulino savo sugebėjimą atpažinti savo jausmus, mokėsi sugalvoti ir pasirinkti sprendimus, galinčius padėti įveikti slegiančius jausmus, pratintis ieškoti ir kreiptis pagalbos. Ketvirtadienį pradinukai mokėsi atpažinti patyčias, sužinojo kuo skiriasi erzinimas ir patyčios, draugiškas pašmaikštavimas ir patyčios, kad tėvų ir pedagogų drausminimas nėra patyčios. 3a kl. mokiniai šią dieną  atėjo į mokyklą skirtingomis kojinėmis, tuo išreikšdami solidarumą su klasioke Daina, turinčia Dauno sindromą. Klasės draugai padovanojo mergaitei kolektyvinį darbą-piešinį ir  rašė jai palinkėjimus ant marškinėlių. Savaitė buvo užbaigta pozityvia gaida. Šią dieną buvo kalbama su vaikais apie tai , kas padeda išvengti konfliktų, padeda bendrauti, kurti  gerą klasės atmosferą ir kelti džiugesį. Savaitės bėgyje visi mokiniai turėjo galimybę žiūrėti filmą ,,Žemės žvaigždutės“, pagalvoję parašyti kaip norėtum, kad su tavim elgtųsi?.

                      Mūsų mokyklos mokiniai, pasibaigus veiksmo savaitei BE PATYČIŲ,  pritarė mokytojoms, kurios teigė, kad  mes visi nuolat, kiekvieną dieną turime veikti, kad patyčių mažėtų mokykloje, kiemuose, viešoje ir privačioje erdvėje.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>