Mokykloje – darželyje rėmėjai iš Vokietijos

2018-08-22

Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais mokyklą – darželį aplankė rėmėjai iš Vokietijos Speyer (liet. Špajerio) – Radviliškio bičiulių draugijos.

                      Baisogalos mokyklą – darželį rėmėjai, aukotojai  remia jau 19 metų. Tai įvairaus amžiaus, įvairių profesijų, skirtingą darbą dirbantys ir skirtinga veikla užsiimantys žmonės, kuriuos jungia vienas tikslas – padėti skurdžiau gyvenantiems ir sunkiau besiverčiantiems žmonėms. Jų parama per daugybę metų Radviliškio rajono įstaigoms ir organizacijoms, o ir Baisogalos mokyklai – darželiui yra didžiulė. Kaip direktorė Vita Fessler sakė, mokykloje – darželyje nerastų nei vieno kabineto, klasės ar grupės, nei vieno kampelio, kur nėra vokiečių paramos. Jų pagalba ir parama neįkainuojama. Daug įgyvendinta didelių projektų – baseino įrengimas, valgyklos ir sporto salės renovacija ir kt.

                      Už labdaringa veikla užsiimančius žmones iš Vokietijos, už gyvus ir jau išėjusius Anapilin, Baisogalos Švč. Trejybės bažnyčioje buvo aukojamos šventos mišios, kurias aukojo klebonas kun. Arūnas Urbelis. Giedojo mokyklos – darželio mokinių ir jaunimo choras, kuriam vadovauja muzikos mokytoja Agnė Kilienė.

                      Bendri siekiai ir tikslai, draugystė jungia dvi šalis ir žmones. Tą vakarą dar ilgai šnekučiavomės, džiaugėmės kartu nuveiktais darbais. Tokia draugystė,  bendri siekiai ir veikla  yra neįkainuojama vertybė. Ir ši draugystė tęsiasi …

 

Baisogalos mokyklos-darželio informacija

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>