Saugaus eismo para Baisogaloje

2014-11-11

Spalio mėn. 27 – 28 dienomis Baisogalos bendruomenė vykdė devintąjį 2014 metų saugaus eismo renginį ,,Saugaus eismo para“, kuri startavo 27 d. 8.00 val. ryte. Į Baisogalos nuovadą susirinko visi projekto partnerių atstovai, prisiminė renginio užduotis, sutikslino detales.

11.00 val. Baisogalos kultūros namuose buvo atidaryta Baisogalos mokyklos-darželio ketvirtų klasių (mokyt. Dalia Česonienė ir Laima Matutienė) mokinių piešinių paroda ,,Mano draugas Atšvaitas“, kurią profesionaliai aptarė ir apibendrino Radviliškio rajono Dailės mokyklos Baisogalos filialo mokytoja Inga Ginkevičiūtė. Geriausio piešinio nerinkome, nes visi 27 darbai buvo savaip spalvingi ir išraiškingi, o, svarbiausia, atspindėjo atšvaito paskirtį. Visi mažieji renginio dalyviai buvo apdovanoti saugaus eismo priemonėmis – atšvaitais ir saugaus eismo knygutėmis.

11.30 val. Baisogalos šaulių kuopos vadas Rimantas Narbutis ketvirtokams ir gimnazijos savivaldos dalyviams (mokyt. Indrė Ginkevičienė) pravedė saugaus eismo pamokėlę ,,Perėjos“.

2.00 val. Gimnazijos savivaldos mokiniai su lydinčiaisiais: Baisogalos šaulių kuopos vadu Rimantu Narbučiu, pavaduotoju Gediminu Kuckailiu ir mokytoja Indre Ginkevičiene pradeda darbą trijuose stebėjimo postuose ties perėjomis: prie Šiaulių banko, ligoninės ir bažnyčios. Mokiniai registruoja pažeidimus, kuriuos eismo dalyviai: dviratininkai, pėstieji ir vairuotojai padarė perėjose ar ties perėjomis.

12.40 val. stebėtojai grįžo į kultūros namus, aptarė ir apibendrino stebėjimus.

14.00 val. į kultūros namus susirinko jaunieji šauliai, kuriems saugaus eismo pamokėlę ,,Perėjos“ pravedė policijos pareigūnas Renatas Zdanavičius.

14.30 val. Jaunieji šauliai su lydinčiaisiais : šaulių kuopos vadais ir bendruomenės pirmininku Artūru Radžiūnu patraukė į stebėjimo postus ties perėjomis. Pusę valandos jaunieji šauliai stebėjo tris perėjas ir fiksavo pažeidimus, kurių buvo tikrai nemažai.

15.10 val. Baisogalos kultūros namuose vyko stebėjimų rezultatų aptarimas.

18.00 val. bendruomenės tarybos nariai, šauliai ir policijos rėmėjai važinėjo Baisogalos miestelio gatvėmis, nuvyko į geležinkelio stotį, pabuvojo seniūnijos gyvenvietėse ir stebėjo transporto judėjimą ir pėsčiųjų elgesį tamsiu paros metu

21.00 val. šaulių kuopos vadas Rimantas Narbutis ir bendruomenės pirmininkas Artūras Radžiūnas kartu su Šiaulių apskrities probacijos tarnybos Radviliškio probacijos skyriaus specialiste Dalia Šileikiene ir patruliuojančiu policijos darbuotoju Donatu Stonkumi vykdė užduotis ne tik mūsų seniūnijoje, bet pasiekė ir Grinkiškio seniūniją. Tuo pačiu stebėjo ir situaciją nakties metu.

28 d. 8.00 val. vėl visi susitikome nuovadoje aptarėme renginio rezultatus.

Džiugino, kad renginyje dalyvavo daug partnerių ir daug mokinių. Jauniesiems šauliams ir savivaldos dalyviams labai patiko ir buvo naudinga stebėti situaciją perėjose. Mokiniai užfiksavo daugiau nei 50 pažeidimų, kuriuos darė ir pėstieji, ir dviratininkai, ir vairuotojai. Mokiniai pastebėjo, kad beveik 80 procentų pažeidėjų įvykdė suaugusieji

 

Visi renginio dalyviai buvo aprūpinti saugaus eismo priemonėmis, kurias skiria Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, aprūpina Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga.

Dėkojame savo partneriams ir tikime, kad realus mokinių įtraukimas į prevencinę saugaus eismo veiklą gerins situaciją mūsų bendruomenėje.

 

Vilija Kaščionienė Baisogalos bendruomenės pirmininko pavaduotoja, atsakinga už projekto įgyvendinimą

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>