Vaikų vasaros poilsio stovykla ,,Lobiai gamtoje ir manyje“

2022-06-21

 

                      Pasibaigus mokslo metams Baisogalos mokyklos – darželio pradinių klasių mokiniams birželio 13-21dienomis vyko vasaros poilsio stovykla ,,Lobiai gamtoje ir manyje“. Stovyklos tikslas stiprinti vaikų emocinę, fizinę bei dvasinę sveikatą; suteikti , įtvirtinti ir gilinti žinias apie gamtą, jos tausojimą ir gamtos gėrybių naudą žmogaus sveikatai.

                      Naudingos, įvairios veiklos keitėsi kiekvieną dieną. Stovyklautojų diena prasidėdavo mankšta, dienos būsimos dienos veiklos aptarimu. Pirmąją dieną, atidarius stovyklą, VSPC specialistė S.Kazincienė vaikams priminė saugaus elgesio taisykles gatvėje, prie vandens, važiuojant dviračiu,  apie pagalbą įkandus vabzdžiams. Juk vasara ne tik malonumai, bet ir tykantys pavojai, kurių galima išvengti laikantis saugaus elgesio taisyklių. Nors oro sąlygos buvo nepalankios tyrinėjimams gamtoje, bet lietui lyjant, stovyklautojai tyrinėjo vandenį iš įvairių šaltinių. Vaikams labai patiko susitikimas su Baisogalos kultūros centro kapelos ,,Žvangulis“ vadovu V. Malinausku, kuris papasakojo apie muzikos instrumentus, jų gamybai naudojama medžiagą, gaunamą iš gamtos. Daug teigiamų emocijų vaikams suteikė ekspromtu sukurtas orkestras, kuriame kiekvienas grojo su skirtingu muzikos instrumentu.

                      Stovyklautojams buvo organizuota ekskursija į VU Šiaulių Akademijos botanikos sodą, kur klausėsi informacijos apie gausų augalijos pasaulį. Daug teigiamų emocijų suteikė edukacija ,,Detektyvas gamtoje“ ieškant augalo pagal nuotrauką ir naudojantis žemėlapiu. Daug džiaugsmo suteikė pačių pasigaminti atvirukai iš gamtinės medžiagos ir savo rankomis pasisodinti augalėliai, kuriuos parsivežė į namus.

                      Susitikime su gamtos fotografu A.Žaromskiu mokiniai gėrėjosi augalų, gyvūnų nuotraukomis, uždavinėjo klausimus, o atsakymuose išgirdo daug naudingos informacijos apie gamtos turtus.

                       Džiugu, kad stovykloje vaikai lavino socialinius įgūdžius, žaisdami įvairius žaidimus mokėsi bendrauti ir bendradarbiauti, turėjo galimybę išreikšti save kitokioje veikloje, pasidžiaugti puikiai praleistu laiku.

                      Nuoširdus AČIŪ visiems, prisidėjusiems prie sklandaus stovyklos gyvavimo.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>