Tolerancijos namas

2022-11-17

Lapkričio 16-oji TARPTAUTINĖ TOLERANCIJOS DIENA.
Tarptautinės istorinės teisingumo komisijos kvietimu Baisogalos mokykla-darželis kūrybiškai mini šią datą ir jungiasi prie pilietinės iniciatyvos „TOLERANCIJOS NAMAS“.

Pasirinktas simbolis skirtas aptarti idėją, jog žmonės gyvena visuomenėje, kaip daugiabutyje, kuriame kaimynai skirtingi, bet tai netrukdo žmonėms bendrauti, gyventi šalia. Per siūlomą Tolerancijos namo simbolį kviečiama diskutuoti apie skirtingus požiūrius, situacijas iš šių dienų aktualijos, istorijos. Šiais metais minint Tolerancijos dieną, siūloma kalbėti apie Ukrainoje vykstantį karą, kurio viena iš priežasčių – netolerancija kitai tautai, valstybei, siekiančiai gyventi nepriklausomai ir laisvai.
Šia tema šiandien vyko veiklos visose klasėse ir grupėse. Ugdytiniai konstravo savo klasės/grupės namą, gilinosi į empatijos, pagarbos, vieni kitų supratimo klausimus. Tolerancijos namukai  išsirikiavo  mokyklos vestibiulyje, simbolizuodami draugystę.  Socialinė pedagogė R. Bašinskaitė pirmų klasių mokiniams vedė užsiėmimus apie toleranciją, vaikai klausėsi  istorijos apie du skirtingus kiaušinius (rudą ir baltą). Aiškinosi kiaušinių skirtumus ir panašumus atlikdami  bandymą. Pirmokai nusprendė, kad  visi esame skirtingi, bet visi esame žmonės su džiaugsmo, liūdesio, meilės emocijomis ir tai mus vienija.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>