Baisogalos bendruomenės saugaus eismo baigiamasis renginys

2014-12-11

Gruodžio 10 d. baigiamajame 2014 metų saugaus eismo renginyje apžvelgėme įgyvendintus renginius, pasidžiaugėme bendradarbiavimu su partneriais, kurių net trylika turėjome.
Šiais metais buvome suplanavę 15 renginių, kuriuos suskirstėme į tris grupes: a) Judrioji palapinė; b) Šventė ir c) Šeimos svetainė.
Pirmoji grupė – Judrioji palapinė – ,,priglaudė“ 4 renginius, kurie vyko ne tik patalpose, bet ir įvairiose erdvėse. Pvz. pirmajame renginyje fiksavome realią Baisogalos miestelio gatvių, perėjų, šaligatvių padėtį (džiaugiamės, kad po mėnesio situacija labai pagerėjo-nauja asfalto danga kritiškiausioje vietoje, atnaujinti žymėjimai džiugina eismo dalyvius). Lydėjome mažuosius šokėjus į 2014 metų dainų šventę. Jie grįžo sveiki ir laimingi, nukeliavome į poilsio zoną prie vandens, vykdėme daug susitelkimo reikalavusį renginį ,,Saugaus eismo para“. Manome, kad mūsų reidai padėjo iškelti negeroves ir atkreipė baisogaliečių dėmesį ne tik į padėtį miestelio gatvėse, bet ir parodė, kaip neatsakingai elgiasi eismo dalyviai, mūsų bendruomenės žmonės.
Antroji renginių grupė – Šventės – pritraukė daugiausia dalyvių. Ir tai suprantama, nes mes saugų eismą propagavome ir prevencinį darbą vykdėme mokslo metų baigimo, Rugsėjo 1-sios šventėse. Įsijungėme į tradicinį folkloro sambūrį ,,Nemirštanti tautos gaida“, bendravome žmonių su negalia rudens palydų šventėje ,,Pabūkime kartu“.
Trečioji renginių grupė – Šeimos svetainė – atsirado, buvo akcentuota šių metų projekte.
Praėjusių metų pastebėjimai parodė, kad labai svarbu dirbti prevencinį darbą su tėvais, kad vaikai, gavę atšvaitą ar kitą saugaus eismo priemonę renginio metu, naudotų ją pagal paskirtį, o ne laikytų stalčiuje, o čia jau svarbi užduotis ir pareiga tėvams: aiškinti, priminti, reikalauti. Tokie renginiai, kaip Šeimos Ateities diena su deklaruojama siekiamybe ,,Saugus eismas į kiekvieną šeimą“, pokalbiai socialinės rizikos šeimose, meninėmis priemonėmis kreipimasis į suaugusiuosius – ,,Nežudykite, norime gyventi‘, malda už žuvusiuosius eismo įvykiuose, pasodintas raudonasis klevas – Atminties ir Gyvybės simbolis – palietė kiekvieno renginių dalyvių sielą ir stiprino pasiryžimą daryti viską, kad užkirsti kelią skaudiems eismo įvykiams.
Mūsų renginiuose dalyvavo virš tūkstančio septynių šimtų vaikų, paauglių ir suaugusiųjų. Visus pasiekė saugaus eismo priemonės, kuriomis aprūpino Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga ir Šiaulių regiono keliai. Esame dėkingi ne tik už priemones, bet ir už idėjas, patarimus, bendradarbiavimą.
Džiaugiamės partneriais ir tikime, kad mūsų bendradarbiavimas, rūpinantis savo bendruomenės narių, vaikų ir mokinių eismo saugumu tęsis ir 2015 metais.

Vilija Kaščionienė Baisogalos bendruomenės pirmininko pavaduotoja

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>