Gegužės 25 tarptautinė dingusių be žnios vaikų diena

2023-05-25

Gegužės 25 d. Lietuva kartu su visu pasauliu mini Tarptautinę dingusių be žinios vaikų dieną. Missing Children Europe duomenimis, Europoje kas dvi-tris minutes gaunamas pranešimas apie dingusį vaiką. Lietuvoje, VRM duomenimis, kiekvienais metais paskelbtų paieškų užregistruotų dingusių be žinios asmenų registre, pagal pradėtas ir nepradėtas paieškos bylas, registruojama 2000 – 2500 dingusių nepilnamečių. 2022 m. buvo užregistruota – 1 938 vaikų dingimo atvejai, o 2023 m. I ketvirtį – 383 atvejai.

                      Baisogalos mokyklos-darželio ugdytiniai įsijungė į šią akciją, švietimo pagalbos specialistės ir mokytojos drauge su auklėtiniais vykdė pokalbius šia tema, vaikų nupieštais simboliniais rakteliais, iš popieriaus išlankstytomis gervėmis, spalvotais kaspinėliais papuošė  mokyklos teritorijoje augančius medelius. Plaikstydamiesi vėjyje kaspinėliai, gervės ir rakteliai simbolizuoja  laukimą ir viltį.

                       Dingusių žmonių šeimų paramos centro tikslas atkreipti visuomenės dėmesį į vaikus, į jų problemas bei siekti, kad vaikai nebėgtų iš namų, nedingtų be žinios. Mažuosius mūsų visuomenės narius būtina saugoti, auklėti ir ugdyti jų sąmoningumą tam, kad vaikas, net pats realios grėsmės nesuvokdamas, netaptų nusikaltimų auka.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>