Išvyka

2023-10-27

Spalio 26 dieną Baisogalos mokyklos-darželio I-II klasių mokiniai, lydimi mokytojų E. Mickuvienės, D. Volskytės , R. Armonienės aplankė Panevėžio rajone esantį Upytės amatų centrą, pastatytą iš šiaudų ir aplipdytą moliu. Vaikai apžiūrėjo amatininkų dirbinius, susipažino su audimo amatu: išklausė audėjos pasakojimo, stebėjo kaip audžia, sužinojo, kur panaudojami išausti audiniai. Ant lininio maišelio tekstiliniais dažais piešė gyvybės medį.

Linų muziejuje mokiniai daug sužinojo apie liną, kuris ir rengia, ir maitina, ir gydo.

Čia jie buvo susipažindinti su ilgu lino keliu: rauna, mina, bruka, šukuoja, verpia, audžia. Visiems patiko gydomųjų galių turinčios lino sėklos. Muziejininkė pamokė, kaip iš lininių siūlų ir audinio pasigaminti angeliukus. Prisiminimui  padovanojo puokštelę linų.

Išvyka tęsėsi stumbryne, kuriame vaikus sužavėjo stumbrų didybė – kaip jie savo jauniklius užstoja, kaip dėl skanėsto pešasi.

Nežiūrint apniukusio rudens oro, mokiniai grįžo iš išvykos praturtėję naujomis žiniomis ir teigiamomis emocijomis.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>