Olimpinis mėnuo

2023-11-08

 

Baisogalos mokyklos-darželio pradinių klasių mokiniai spalio mėnesį vykdė projektą OLIMPINIS MĖNUO. Šios iniciatyvos tikslas – bendradarbiaujant su pedagogais skatinti fizinio raštingumo ugdymą, padėti moksleiviams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą kaip linksmą ir naudingą veiklą, supažindinti su olimpinėmis vertybėmis bei principais – pagarba, draugyste, tobulėjimu.

Vykdomo projekto veiklos buvo suskirstytos į keturias temas. Kiekviena savaitė turėjo atskirą temą, kurią globojo superherojai. Pirmoji savaitė buvo skirta fiziniam aktyvumui. Visų klasių mokiniai kiekvieną rytą pamokas pradėdavo ,,Ąžuolo mankšta“, į fizinio ugdymo pamokas buvo įtrauktos netradicinės veiklos. Mokinių tėveliai buvo informuoti apie Olimpinio mėnesio veiklas ir kviečiami su vaikais būti fiziškai aktyvūs ir sveiki. 

Antrosios savaitės metu vaikai sėkmingai įveikė sveikos mitybos savaitės užduotis: klasėje gamino vaisių ir daržovių salotas,  savo mėgstamiausiems vaisiams ir daržovėms kūrė  aktyvumo abėcėlę, kiekvienai abėcėlės raidei pasiūlė po mankštos pratimą, vaišinosi atsineštais vaisiais.

Trečioji savaitė – kokybiško poilsio savaitė. Klasėse mokytojos su vaikais aptarė, kad kokybiškas poilsis – tai pakankamas miegas, poilsis gamtoje, rami veikla po protinio darbo, mokėjimas atsipalaiduoti, kuo mažiau laiko praleisti prie ekranų. Vaikams buvo pasiūlytas savaitgalio iššūkis – savaitgalis be ekranų.

Ketvirtoji savaitė – emocijų savaitė. Geros emocijos tai gera nuotaika. Su mokiniais buvo padaryta išvada, kad gera nuotaika priklauso nuo paties, nuo kiekvieno iš mūsų nusiteikimo, požiūrio į viską, kas vyksta aplinkui. Nuotaiką sustiprina draugo šypsena, geras žodis, įdomi veikla.

 Projekto metu vaikai įtvirtino žinias, kad sveikas žmogus – tai aktyviai sportuojantis, sveikai besimaitinantis, geros nuotaikos ir sugebantis  tinkamai ilsėtis.

 

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>