Tolerancijos diena

2023-11-19

Lapkričio 16-oji – tarptautinė tolerancijos diena. Kaip ir kasmet Baisogalos mokyklos-darželio bendruomenė prisidėjo prie šiai dienai organizuojamos iniciatyvos ir pakvietė visą mokyklos-darželio bendruomenę gaminti bei kurti įvairias instaliacijas. Šių metų simbolis – Tolerancijos žibintas. Džiaugiamės tokiu gausiu kiekiu gražiausių žibintų ir dėkojame tėveliams kad kartu su mokiniais kuria ir kalba apie tolerancijos svarbą šiandieniniame gyvenime.

Mokyklos socialinė pedagogė R.Bašinskaitė bei klasių mokytojos, pasakojo mokiniams apie tolerancijos svarbą ir įtaką kuriant stiprius, tolerantiškumu grįstus klasės draugų santykius, bei kokią įtaką tolerantiškas bendravimas daro asmenybės formavimuisi. Tarptautinės tolerancijos dienos minėjimo tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į žmonių įvairovę ir atskleisti įvairovės privalumus. Renginiai skatina ugdytis empatiją, supratimą, o svarbiausia – kviečiama stengtis priimti kitokį žmogų ir be smerkimo priimti jo gyvenimo pasirinkimus.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>