2024-03-29

Baisogalos mokykla-darželis prisijungė prie tarptautinės socialinės akcijos organizuojamos Klaipėdos Vilties progimnazijos „Šalia mūsų, ne už sienos “, kuri skirta Pasaulinei autizmo supratimo dienai (balandžio 2d.) paminėti.

Šioje akcijoje dalyvavo 1 klasės mokiniai kartu su mokytoja E. Mickuviene, soc. pedagoge R. Bašinskaite, taip pat Priešmokyklinio ugdymo grupių mokytojos R. Briedelienė, E. Tautkuvienė, logopedė L. Krūgelienė bei spec. pedagogė G. Tamulionienė. Ugdytiniai iš molio gamino magnetukus, juos dekoravo ir keliavo į gatves, miestelio įstaigas skleisti žinią bei minėti Pasaulinę autizmo supratimo dieną, atkreipti visuomenės dėmesį, išrekšti palaikymą šį sutrikimą turintiems asmenims ir jų šeimoms.  Socialinės akcijos tikslas – perduoti socialinę žinią apie tai, kad vaikai turintys autizmo spektro sutrikimą yra mūsų visuomenės dalis. Išdalinti ženkliukai nuolatos primins, kad nors ir būdami skirtingi mes nusipelnėme būti priimti, gerbiami ir suprasti.

Minėdadami Pasaulinę autizmo dieną 2A (mok. D.Volskytė) ir 2B (mok. R.Armonienė) klasių mokiniai  inicijuojami soc. pedagogės R.Bašinskaitės  dalyvavo tarptautinėje mokinių kūrybinių darbų parodoje „Nupiešk savo matomą pasaulį tik mėlyna spalva“.  Šių klasių kūrybiniai darbai eksponuojami  mokyklos-darželio foje. 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>