MŪSŲ DARBAS IR VEIKLA – TAU TĖVYNE , LIETUVA

2015-03-13

Mokyklos – darželio ugdytiniai kartu su visa Lietuva minėjo nepriklausomybės atgavimo dvidešimt penkių metų jubiliejų, vykdė įvairias veiklas ir skyrė jas Tėvynei.

Anksčiausiai puikiomis gėlėmis pražydo įstaigos langai. Tai karpinių entuziastės V.Gustienės darbas ir idėja.

Ikimokyklinių ir priešmokyklinių grupių vaikai aktyviai dalyvavo akcijoje „Lietuvai ir man”: „Boružėlių” grupės vaikai į svečius pasikvietė tautinių juostų pynėję S. Anglickienę. Ji supažindino su juostų pynimo būdais, tradiciniais raštais, kartu pynė trispalves juosteles, „Ežiukų”, „Pelėdžiukų“ grupių vaikai taip pat pynė apyrankes: vyresnieji, pamokyti auklėtojos, pynė savarankiškai, o mažesnieji į pagalbą pasikvietė sesutes ir broliukus. Patiems mažiausiems, „Kiškių” grupės vaikučiams į pagalba atskubėjo Arno ir Mijos mamytės, kartu nupynė puikias apyrankes.

Mokiniai ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai džiaugėsi plaukimo varžybose “Plaukiu už Lietuvą“ iškovotomis pergalėmis, kurias galėjo skirti Tėvynės šventei.

Kovo 10d. mokytojos D.Volskytė ir Z.Bliznikienė organizavo mokiniams sporto šventę „Sportuoki, judėki, Lietuvą mylėki“. Mokiniai pasipuošę vėliavos spalvų marškinėliais ir kepuraitėmis rungtyniavo kitaip: užduotys buvo originalios, susietos su Lietuvos istorija. Jodinėjimas žirgais, kūlgrindos įveikimas, „akmenų“ ridenimas, pilies statymas – visas užduotis mokiniai įvykdė su didžiuliu entuziazmu. Šventės metu buvo apdovanoti geriausi plaukikai. Paskutinis šventės akcentas – gyva Lietuvos trispalvė.

Mokyklos-darželio bendruomenė puikiai atstovavo savo įstaigą Baisogalos bendruomenės minėjime, skirtame Kovo – 11-ąjai paminėti. Nešini trispalvėmis, balionais , su įstaigos vėliava priekyje ir skambia skanduote dar kartą patvirtino, kaip svarbi laisva Lietuva.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>