Atšvaitas – svarbi saugaus eismo priemonė

2015-11-05

Spalio mėn. 27 d. –Atšvaito diena. Baisogalos bendruomenė, dalyvaudama projekte ,,Eismo saugumas bendruomenėse 2015“, kurį organizuoja ir aprūpina saugaus eismo priemonėmis Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, partneriai ,,Šiaulių regiono keliai“ ir vykdytojai Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga, vykdydama dešimtąjį saugaus eismo renginį, nutarė patikrinti, kaip mokiniai segi ar nešioja atšvaitus kasdienybėje. Tuo pačiu priminti atšvaito svarbą eismo dalyvio – pėsčiojo ar dviratininko saugumui.

Paskutinę dieną prieš mokinių atostogas (spalio 23 d.) kartu su partneriais apsilankėme Baisogalos mokyklos-darželio 1-4 klasėse ir gimnazijos 5 – 6 klasėse.

Rezultatai tikrai buvo džiuginantys. Štai mokykloje-darželyje, patikrinus 100 mokinių rasta, kad 100 procentų ant kuprinių turėjo pažymėtus atšvaitus. Dar 90 procentų mokinių turėjo papildomus pakabinamus ant kuprinių ar ant rūbų atšvaitus.

Gimnazijos penktokai ir šeštokai nebuvo tokie pavyzdingi, bet daugelio kuprinės ar striukės buvo pažymėtos atšvaitais.

Tačiau visai kitus rezultatus atskleidė atšvaitų nešiojimo patikra, kurią vykdė spalio 26 d.-27 d. Baisogalos bibliotekos vyr. specialistė Alvyda Žižniauskienė. Per dvi dienas patikrinus 25 bibliotekos lankytojus – mokinius, pastebėta, kad nei vienas neturėjo jokio atšvaito. Dažniausi pasiteisinimai: ne ta striukė, yra ant kuprinės, pamiršau. Tiesa, vienas lankytojas pradžiugino – jo dviratis, kuriuo atvyko į biblioteką turėjo atšvaitus.

Dėkojame renginio partneriams: policijos pareigūnui Renatui Zdanavičiui, vyr. bibliotekininkei Alvydai Žižniauskienei, mokyklos – darželio pavaduotojai ugdymui Gražinai Areliūnienei, gimnazijos pavaduotojai ugdymui Aušrai Krugelienei, gimnazijos savivaldos vadovei Indrei Ginkevičienei, mokytojai Renatai Žikarienei.

Na, o apibendrinus rezultatus, darome išvadas, kad daugiau dėmesio turime skirti darbui su tėvais, skatinti juos kasdien, ne tik išleidžiant į mokyklą, rūpintis vaikų saugumu, patikrinti ir priminti, kad atšvaito dėvėjimas – svarbus veiksnys eismo saugumui užtikrinti, vaiko gyvybei ir sveikatai išsaugoti.

 

 

Vilija Kaščionienė Baisogalos bendruomenės pirmininko pavaduotoja, atsakinga už projekto įgyvendinimą.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>