Baisogalos bendruomenė propaguoja saugų eismą

2015-12-07

Baisogalos bendruomenė, ketvirtą kartą dalyvaudama saugaus eismo projekte ,,Eismo saugumas bendruomenėse 2015“, kurį organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos su partneriais ,,Šiaulių regiono keliai“ ir vykdytojais Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga , įgyvendino vienuolika renginių, o dvyliktuoju, baigiamuoju apžvelgė nueitą kelią, įvertino visus renginius, klaidas, geruosius momentus, pateikė pastebėjimus ir pasiūlymus, svarstė projekto tęstinumo galimybes.

   Dalyvaudami projekte, siekėme sistemingai priminti ir aiškinti saugaus eismo taisykles, apsaugos priemonių būtinumą ir efektyvumą , siūlėme realias idėjas, kuriant saugią, funkcionalią aplinką.

Mūsų tikslas – nei tamsus paros metas, nei intensyvus eismas neturi būti kliūtimi visų amžiaus grupių gyventojams saugiai jaustis kelyje, aktyviai dalyvauti visuomeniniame, kultūriniame bendruomenės gyvenime ar tenkinti asmeninius poreikius, mokytis, ugdyti gebėjimus ar pramogauti

2015 metų renginius skirstėme į tris kategorijas: šventės – keturi renginiai, ,,išvažiuojamieji“ – mobili palapinė – penki renginiai ir šeimos svetainė – du renginiai. Tokia klasifikacija išsirutulioja, atsižvelgiant į renginio tikslą, dalyvius, vietą   ir priemones.

Renginius skyrėme vaikų ir paauglių, tėvų ir pagyvenusių žmonių švietimui ir saugaus eismo įgūdžių gerinimui. Kryptingai siekėme ugdyti bendruomeniškumą, kartų partnerystę rūpinantis eismo saugumu mūsų bendruomenėje.

   2015 metais, vykdydami projektą, bendradarbiavome su tais pačiais partneriais, kaip ir 2014 metais: Baisogalos bažnyčia, seniūnija, policijos darbuotojais ir rėmėjais, miestelio biblioteka, gimnazija, mokykla-darželiu, Baisogalos šaulių kuopa, žmonių su negalia Baisogalos skyriumi, kultūros namais , pagyvenusių žmonių asociacija ,,Sidabro gija“ , Radviliškio rajono Dailės mokyklos Baisogalos klasėmis ir Radviliškio VVG.

Mūsų sėkmės garantas: 1. Aktyvūs partneriai; 2. Renginių kryptingumas ir konkretumas: a) vaikų, paauglių, pagyvenusių žmonių įtraukimas į konkrečią veiklą: pvz. eismo dalyvių elgesio stebėjimas miestelio gatvėse, perėjose, atšvaitų segėjimas, riziką saugiam eismui keliančių vietų nustatymas b) kūrybiškumo ugdymas: skanduočių, piešinių konkursai, c) visų amžiaus grupių gyventojų  bendradarbiavimas: Atminimo medžio sodinimas, Gyvybės juostos ,,tiesimas“.

Mūsų darbo trūkumai: 1. Veiklos su partneriais išankstinio koordinavimo ir grįžtamojo ryšio stiprinimo; 2. Renginių, skirtų tėvų švietimui ir atsakomybės už vaikų saugumą didinimui; 3. Platesnio renginių viešinimo.

Baisogalos bendruomenės taryba dėkoja projekto partneriams, kurie supranta kasdienio darbo būtinybę ir svarbą propaguojant saugų eismą ir kuriant saugią aplinką Baisogaloje.

 

 

Vilija Kaščionienė Baisogalos bendruomenės pirmininko pavaduotoja, atsakinga už projekto įgyvendinimą

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>