„Žalia laimė“ Pakiršinio kaime

2016-02-09

Baisogalos mokyklos-darželio Pakiršinio skyrius, kaip ir visos Lietuvos mokyklos, dalyvauja programoje pienas vaikams. Todėl šios programos konsultantai atvyko į mokykla-darželį su programėle vaikams „Žalia laimė“. Jie papasakojo vaikams apie gerą savijautą, kokybišką maistą, švarią gamtą. Parodė filmuką vaikams apie ekologišką žemdirbystę ir iš kur ant mūsų stalo atkeliauja pieno produktai. Vaikai atsakinėjo į pateiktus klausimus, rungtyniavo „karvės“ melžimo rungtyje, dėjo dėliones, ragavo įvairių skonių jogurtus, gėrė pieną. Vaikai sužinojo, kad pienas ir jo produktai yra labai svarbi visavertės mitybos dalis, teikianti būtinų maisto medžiagų žmogaus organizmui.

Vaikai gavo dovanėlių: lankstinukų apie laimingą gamtą ir turės atlikti užduotys apie pieno produktų kelionę nuo augalų iki mūsų stalo.

 

Parengė direktorės pavaduotoja ugdymui Gintarė Pužauskienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>