Pakiršinyje šėlo Kazytė ir Kazys

2016-03-07

Kovo 4 –osios rytą Radviliškio r. etninės kultūros ir amatų centras dūzgė nuo pat ryto. Čia rinkosi Baisogalos mokyklos-darželio Pakiršinio skyriaus bendruomenė. Nešini pyragais, sausainiais, nertais darbeliais, pjaustytais mediniais žaislais rinkosi mokiniai, tėveliai, močiutės.

Jomarkėlį pradėjo Klaudija ir Dovidas, laikinai pavirtę Kaziu ir Kazyte. Jie kvietė vaikus ir tėvelius linksmintis, žaisti liaudies žaidimus, šokti. Stalai pasidengė vaikų ir mamų suneštomis prekėmis nuo jų neatsiliko ir etninės kultūros ir amatų centro darbuotojai. Jie prekiavo savo rankų darbo nertais darbeliais, molio dirbiniais, veltomis šlepetėmis ir k.t.

Po pasirodymų visi vaišinosi žolelių arbatomis, surinktų iš savų pievų, pirko, mainė ir derėjosi kaip tikrame turguje. Nė vienas neliko nieko nepešęs. Aktyviausieji turgaus dalyviai buvo apdovanoti riestainių karoliais, o gudriausieji „barankos skyle“.

Dėkojame visoms mamytėms, nepatingėjusioms iškepti pyragų, sausainių, primegzti servetėlių, prisiūti adatinių ir priausti skirtukų.

Nuoširdus ačiū Pakiršinio skyriaus mokytojoms, auklėtojoms, etninės kultūros ir amatų centro komandai, kuri padėjo organizuoti renginį.

 

Pagarbiai pavaduotoja ugdymui Gintarė Pužauskienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>