,,Visa mokykla šoka“

2017-03-12

Per visą Lietuvą nuvilnijo konkurso ,,Šoka visa Lietuva“ banga. Šiais metais vilnis pasiekė ir mūsų mokyklą, kuri dalyvauja tradicinius šokius puoselėjančių Lietuvos mokyklų projekte ,,Visa mokykla šoka“.

Kovo 7d. mūsų mokykloje vyko šio konkurso atidarymo šventė. Sveikinimo kalboje įstaigos direktorė V.Poškienė pasidžiaugė tokiu gausiu susirinkusiu jaunųjų šokėju būriu, pristatė į šventę atvykusį Baisogalos kultūros namų folklorinį ansamblį ,,Dainoriai”. Šventės vedančioji mokytoja Laima Matutienė supažindino su Lietuvių liaudies šokio tradicijomis, kurios turi labai gilias ir ilgaamžes tradicijas. Reta pramoga neapsieidavo be šokių. Taip ir šiuo metu – retas susibūrimas nepraeina be šokių, žaidimų, ratelių. Pasilinksminimus visada pradėdavo pačiu paprasčiausiu rateliu, suburiančiu visus į ratą. Todėl šventės pradžioje pirmokėlai pakvietė visus išmokti ,,Mažas mūsų ratelis”.

Folklorinio ansamblio ,,Dainoriai” šokėjai supažindino mokinius su lietuvių liaudies šokiais, pamokė  populiarių liaudies ratelių ir šokių. Smagiai ir nuotaikingai rateliuose ir porose sukosi mokiniai, mokytojos ir kiti mokyklos bendruomenės nariai.

Ši šventė – tik pradžia veiklos, kuri vyks mokykloje-darželyje. Kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį visa mokyklos bendruomenė bus kviečiama į šokio valandėles, kurių metų visi turės galimybę linksmai pašokti.

Dėkojame ,, Dainoriams” už tradicinio liaudies šokio populiarinimą mokyklinio amžiaus vaikų tarpe ir mokytojoms L. Matutienei, E. Kalvaitienei ir N. Jasaitienei už gražios  veiklos organizavimą mūsų mokykloje-darželyje.

Mokyklos-darželio specialioji pedagogė Dalia Žaromskienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>