Mes skirtingi ir tuo žavūs

2017-03-22

Mūsų mokykloje-darželyje mokosi ypatinga mergaitė Daina. Jau trečia savaitė  antrokė Daina džiugina mus savo piešinėlių paroda. Dainutė – miela, nuoširdi, turinti gabumų ir iš aukštai Dievo duotą Dauno sindromą. Pristatydama parodėlę, Dainos mama supažindino susirinkusius su tokiais vaikais, vadinamais saulytėmis, kurie labai nori turėti draugų ir kuriems labai reikalinga aplinkinių pagalba.

  Kartu su mergaitės piešiniais artėjant Pasaulinei Dauno sindromo dienai medžių šakelės pražydo margaspalvėmis skirtingų spalvų kojinaitėmis. Skirtingos vienos poros kojinės yra tapusios tarptautiniu tolerancijos žmonėms su Dauno sindromu simboliu, nes tokia forma yra labai panaši į skirtingas chromosomas.

  Savaitė ,,Be patyčių“ pradėjome mūvėdami skirtingų spalvų kojinaitėmis, taip suprasdami, mes visi esame skirtingi ir tuo žavūs.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>