Mūsų mokinys – pasaulio čempionas

2017-09-04

Nuotraukos Arvydo Žaromskio

Šiais metais dvidešimt ketvirti metai, kai Baisogalos mokykloje-darželyje mokyklinis skambutis pakviečia mokinius į mokyklą, o pavasarį ketvirtokams nuskamba paskutinis skambutis pradinėje mokykloje. Ir išlydime į tolimesnį mokslo ir pažinimo kelią.

O išėjusieji lieka mūsų mintyse, prisiminimuose. Stebime išėjusiųjų kelią – tai įdomu. Juk čia pradžių pradžia, kur buvo pirmosios svajonės, pirmieji siekiai, o gal būt ir suklupimai.  Ne tik mokinių, bet ir pirmųjų mokytojų. Juk mokytojai kartu su savo mokiniais ir gi mokosi. Pirmaklasis – lyg baltas popieriaus lapas, į kurį pradedi rašyti mokinio istoriją.  Ir, kai sužinai, kad buvusių mokinių svajonės pildosi, kad sekasi, širdį užlieja pilnatvės ir pasitenkinimo jausmas.

O gal tos sėkmės, nors ir maža  pradžia, ir buvo pradinėje mokykloje? – klausi savęs.

Gražių, įdomių, kūrybingų ir sėkmingų istorijų žinome ne vieną. Žinome ne vieną sėkmingai dirbantį savo mėgstamą darbą, žinome vadovą, žinome aktorių. O rugpjūčio 29 d. Baisogaloje sutikome mūsų mokyklos buvusį mokinį, pasaulio čempioną Dovį Bičkauskį. D. Bičkauskis iš universiados su Lietuvos studentų krepšinio rinktine Lietuvai pelnė auksą. Tai pirmasis tokio lygio apdovanojimas, kurį iškovojo baisogalietis. Mokyklos  – darželio mokytojai ir vadovai taip pat džiaugiasi Dovio pergale. Pirmoji krepšininko Dovio mokytoja E. Mickuvienė prisimena, kad bet koks Dovio rašinys, pasakojimas ar pokalbis prasidėdavo ir baigdavosi krepšinio tema. Turbūt tai ir buvo didelės Dovio svajonės pradžia. Sėkmės Tau, Dovi.

 

Mokyklos-darželio direktorė V. Poškienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>