Gerumo diena

2018-01-04

 

Gerumo, atjautos, supratingumo šiuolaikinėje visuomenėje niekuomet nebus per daug. Pasitelkiant įvairias meninės raiškos priemones, mokyklos-darželio pedagogai skatina įsitraukti mokinius į įvairias organizuojamas veiklas, kurių tikslas  – sukelti norą padėti vieni kitiems, būti atsakingais, tolerantiškais bei gerinti mokinių bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius.

    Viena iš tokių veiklų- organizuota Gerumo diena žvakių šviesoje. Malonu, kai žvakių jūra suliepsnoja nuo uždegtos žvakės kunigo Tomo ir mokyklos direktorės rankų; skleidžia šilumą ir šviesą kiekvienos klasės mokinių širdelėse.

    Deganti žvakė simbolizuoja, tikėjimą , šviesą ir gėrį. Tamsa dingsta, kai įsižiebia šviesa. Uždekime ją savo sieloje. Būkit, kaip žvakės-patys sudekite, bet dovnokite šviesą kitiems. Mokėjimas džiaugtis kiekviena diena ir net mažiausia sėkmės kibirkštėlė leidžia pajusti ramybę ir gyvenimo pilnatvę, labiau pasitikėti savimi ir kitais, išmokti duoti, neįpareigojant ir nelaukiant atgal dovanos.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>