PASAULINĖ ŽEMĖS DIENA

2018-03-22

    

 

 Baisogalos mokyklos-darželio pradinukai  kovo 20 d. paminėjo vieną svarbiausių ir gražiausių aplinkosauginių švenčių Pasaulinę Žemės dieną. Šventės pradžioje susirinkusieji su įdomumu stebėjo inscenizuotą vaizdelį  kaip rūšiuojamos šiukšlės- juk prieš šventę reikia susitvarkyti. Vaikai  sužinojo ne tik kas gi ta mūsų Žemė, kaip ji atsirado, bet ir prisiminė, kaip senovėje žmonės mylėjo ir garbino Žemę. Visiems patiko pasisvečiuoti pasakoje pas Juodąją tetulę, stebėti filmą ,,Saulė Mėnulis ir ŽEMĖ“. Šventės vedantysis Jonas iškėlė klausimą ,,Ką gi mums daryti, kad žemėje būtų gera gyventi?“ Klasės draugai padėjo atsakyti į šį klausimą, primindami ,,nelaužykime medžių, o juos sodinkime; rūšiuokime atliekas, neterškime jomis gamtos; globokime gyvūnus ir augalus; neterškime upių, ežerų, nešiukšlinkime miškų; tik mes visi kartu išsaugosime Žemę kitoms kartoms.‘‘ 4b klasės mokiniai savo šokiu parodė kuo Žemė džiaugiasi.

Žmogus nuo senų laikų mylėjo Žemę, su ja kalbėdavosi, į ją kreipdavosi Žemynėle, Žemele , motinėle. Laikė ją šventa. Žmonės gerbė ir Dievą perkūną, nes laikė, kad jis su pirmuoju savo lietumi palaistydavo Žemelę. Jausmingai nuskambėjo ,,Vabaliukų dainelė per lietų“, kviečianti kad dundulis išgirstų ir lietutis palaistytų Žemę, kuri, globojant deivei Žemynėlei, šildant saulei, šviečiant mėnuliui, augino duonelę. Multimedijoje pasirodė kylanti saulė, kuri siuntė spindulėlius mūsų Žemelei. Lai tas mielas spindulėlis sušildo mus ir primena, kad mes visi kartu daug galime padaryti, kad išsaugotume savo planetą-Žemę.

                Dėkojame mokytojoms E.Kalvaitienei ir N.Jasaitienei už  nuostabiai suorganizuotą Pasaulinės Žemės dienos paminėjimą.                                        .                                             

 

Baisogalos mokyklos-darželio informacija

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>