Baisogalos pradinukai mokosi tolerancijos

2018-11-19

 

  

Lapkričio 16d., minint Tolerancijos dieną, atsitiktinai teko sudalyvauti labai šiltoje ir prasmingoje 4a pamokoje. Šios klasės mokinius ir mokytoją Editą Mickuvienę nustebino auklėtinė saulytė Daina ir jos mama Lina, atėjusios  į mokyklą su pakilia nuotaika, dovanomis bei geriausiais linkėjimais ir savo idėjomis įsiliejusios į nuoširdumo kupiną tolerancijos pamoką. Daug šiltų emocijų vaikams kilo pamačius klasės draugę Dainą su balionais bei plakatu. Mergaitė, atsidėkodama už draugystę, pagalbą, tolerantiškumą,   plakate nupiešė klasės draugus, kiekvienam padovanojo draugystės pakabuką su raudona virvele ir šypsenėle (raudona virvelė simbolizuoja draugystę, šypsenėlė-meilę). Daina dar  pristatė savo draugystės knygelę – albumą ,,Pasidalinkime draugyste“, kuriame klasės draugai rašė linkėjimus bei svajones.

Šioje pamokoje išgirdau daug padėkos žodžių, kuriais buvo dėkojama vienas kitam už pagalbą, supratimą ir buvimą šalia. Šie mieli ketvirtokai patvirtino, kad tolerancija-tai pakantumas, mandagumas, pagarba kitam, supratimas, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų. Mokinių akys spindėjo gerumu, o širdutės, manau, plakė dažniau klausant Dainos mamos Linos pasakojimų ir dalyvaujant mokytojos Editos žaidimuose. Čia netrūko gerų emocijų bei šiltų apkabinimų. Ore tvyrojo meilė ir pagarba vienas kitam. Pamokos pabaigoje mokytoja su mokiniais, sustoję ratu, siuntė žinią-laišką draugui. Reikėjo ne išgirsti, o pajausti šią žinią (stipresnį rankos paspaudimą draugui). Manau, kad nei vienam nebuvo staigmena, mokytojai priminus, kad kiekvienas turi ne tik sakyti gerus žodžius, rodyti geras emocijas, bet ir pajausti draugą, kitą žmogų. O iš šių dviejų žmonių – Dainos ir mamos Linos per ketverius mokslo metus klasiokai, mokytoja Edita ir vis mokyklos kolektyvas sulaukė tikrai daug švelnumo, šilumos bei nuolatinės šypsenos. Ne veltui Dainutė – mūsų saulytė.

Logopedė Loreta Krūgelienė                  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>