Rajoninis meninio skaitymo konkursas

2014-04-30

Balandžio 25d. Baisogalos mokykloje-darželyje vyko rajoninis III – IV klasių mokinių meninio skaitymo konkursas ,, Jau saulelė vėl atkopdama …“ Sulaukėme 25 atstovų iš 12 rajono mokyklų.

Konkurso dalyvius, mokytojus ir svečius pasveikino mokyklos-darželio direktorė Vita Poškienė. Visiems susirinkusiems nuotaiką paskaidrino mūsų mokyklos jaunieji dainininkai ir šokėjai.

Džiugu, kad skaitovus vertino kompetentinga komisija: pirmininkė Baisogalos kultūros namų direktorė Vilija Kaščionienė, Grinkiškio J.Poderio vidurinės mokyklos lietuvių kalbos mokytojas Klemas Indrėkus, Pašušvio pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja metodininkę Kristina Diržinauskaitė, Baisogalos mokyklos-darželio direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gražina Areliūnienė, Šeduvos gimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė Jūratė juškinė.

Kol vertinimo komisija tarėsi, konkurso dalyviai,  padedami Baisogalos kultūros namų dramos būrelio narių, paruošė dovaną-siurprizą. Su puikia nuotaika stebėjome inscenizuotą improvizaciją pagal K.Donelaičio poemą ,,Metai“.

Vertinimo komisijos pirmininkė padėkojo visiems mažiesiems skaitovams bei mokytojoms, pasidžiaugė mokinių sugebėjimu suprasti, puoselėti ir kūrybiškai perteikti meninį žodį ir paskelbė konkurso rezultatus.

I vieta Miglė Juodžbalytė Gražinos pagrindinė mokykla, IV b klasė, mokytoja Regina Morkūnienė;

II vieta Mantas Špokas Pašušvio pagrindinė mokykla, IV klasė, vyr.mokytoja Rita Lukoševičienė;

III vieta Sniegė Lavrentjeva Alksnupių pagrindinė mokykla III klasė, mokyt. metodininkė Jolanta Šaulianskienė;

II vieta Vilius Steponavičius Gražinos pagrindinė mokykla IV b klasė, mokyt.metodininkė Regina Morkūnienė.

Paskatinamasis prizas atiteko trečiokui Taurui Mickui iš V. Kudirkos pagrindinės mokyklos, kurį paruošė mokytoja metodininkė Danutė Vaičiurgienė.

Kaip ir kiekviename konkurse, taip pat ir šiame buvo išrinktas daugiausia žiūrovų simpatijų sulaukęs skaitovas. Juo tapo trečiokė Sniegė Lavrentjeva.

Visi konkurso dalyviai ir juos paruošusios mokytojos gavo padėkos raštus. Dėkojame konkurso organizatorėms mokytoms metodininkėms Nilutei Jasaitienei ir Daivai Volskytei ir tikime, kad pabuvę kartu, pasinėrę į poetinę erdvę, tikrai tapome geresni, nuoširdesni, jautresni ir turime viltį, kad rajoninis skaitovų konkursas vyks mūsų įstaigoje ir kitą pavasarį.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>