Pakiršinio mokinukai stebėjo popieriaus teatrą, o patys parodė šešėlių teatrą

2019-04-04

 

Pakiršinio mokinukai stebėjo popieriaus teatrą, o patys parodė šešėlių teatrą

       Šešėlių teatrą, pagal Lietuvių liaudies dainos interpretaciją „Ganau ganau aveles“, parodė ketvirtokai susirinkusiems savo draugams, tėveliams ir močiutėms. Juos paruošė pradinių klasių mokytoja Gitana Kniškienė ir muzikos mokytoja Virginija Našlėnienė. Šešėlių teatras suteikė renginiui paslaptingumo ir džiugesio.

       Kamišibai kilo iš Japonijos ir jau XII amžiuje buvo naudojamas vienuolių budistų. Išvertus iš japonų kalbos tai reiškia „popieriaus teatras“. Taip Pakiršinio skyriaus mokinukai ir tėveliai paminėjo praėjusią teatro dieną ir Tarptautinę vaikiškos knygos dieną. Pasinaudojus „Kultūros paso“ paslaugomis mokiniams yra sudaromos galimybės susipažinti su dar nežinomais pasakų ir istorijų sekimo būdais. Įsimintiniausi sekamos istorijos momentai vaizduojami iliustracijose, tokiu būdu palengvinant turinio suvokimą ir skatinant aktyvų istorijos klausymą. Kamišibai tinkamas ir rekomenduojamas mokant(is) užsienio kalbų. Gyvai, žaismingai sekama istorija, papildyta teatro elementais, įtraukianti vaikus interaktyviai veiklai, yra puikus mokymo(si) būdas.

    Radviliškio viešosios bibliotekos projektas susideda iš 3 dalių: 1. Bibliotekos darbuotojų sekama pasaka Kamišibai būdu. 2. Kūrybinės dirbtuvės su bibliotekos darbuotojomis ir IT mokytojomis. Kūrybinėse dirbtuvėse, išklausę pasakas, vaikai jas piešia, kuria, improvizuoja. Siekdami „popieriaus teatrui“ suteikti šiuolaikiškumo, pasakų herojai perkeliami  į elektroninę erdvę.

  1. Vaikai seka savo pasakas pagal sukurtus paveikslėlius, aptaria jas.

     Dėkojame    Radviliškio viešosios bibliotekos projekto sumanytojoms ir vykdytojoms, už suteiktą galimybę išgirsti pasaką kitaip.

 

Direktorės pavaduotoja ugdymui

Gintarė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>