Baisogalos mokyklai-darželiui 60 metų

2019-04-10

 

Baisogalos  mokykla-darželis balandžio 6 d. šventė 60-ies metų veiklos  jubiliejų. Šiam dideliam įvykiui ruošėsi visi: ugdytiniai, pedagogai, tėveliai.  Dalyvaudami projekte „Vaikystė išskleidė sparnus“ mokiniai rinko mokyklos – darželio istorinę medžiagą, tvarkė metraštį, mažieji piešė piešinius, tėveliai padėjo paruošti šventinius kostiumus. Buvo aplankyti jau išėjusiųjų Anapilin  darbuotojų kapai ir kiekvienam jų uždegta atminimo žvakelė.

Šventinė diena prasidėjo mokykloje – darželyje buvusių auklėtinių  susitikimais su auklėtojomis ir mokytojomis. Po to Šv.  mišios Baisogalos bažnyčioje ir  šventinis minėjimas –  koncertas Baisogalos kultūros centre.

                      Kultūros centro salė vos talpino visus susirinkusius. Žiūrovams buvo pristatyta trumpa mokyklos-darželio istorija. 1959 m. įsteigtas pirmasis vaikų darželis buvusiame Komaro dvare viename iš pastatų (90 vietų). 1968 m. lopšelis- darželis persikelia į tipinį pastatą (140 vietų) vaikų darželį. 1985 m. pastatytas erdvus priestatas su plaukiojimo baseinu talpinantis 305 vaikus. Mokyklos-darželio istoriją lydėjo  gyvi  auklėtinių prisiminimai, pagerbtos vedėjos, kiti buvę ilgamečiai darbuotojai –  žmonės,  kurie prisidėjo savo iniciatyvomis ir darbais prie mokyklos – darželio istorijos kūrimo.

                      Meninė ugdytinių programa visus pradžiugino  gražiausiomis vaikystės spalvomis, dainomis ir šokiais. šventiniais kostiumais. Nuostabus reginys ne vienam išspaudė ir džiaugsmo ašarą.

                      Smagu priimti svečių sveikinimus ir apdovanojimus. Sveikino Lietuvos Respublikos Seimo narys Aurimas Gaidžiūnas. Džiugu skaityti Seimo nario Vytauto Juozapaičio  nuoširdų sveikinimą ir džiaugtis perduota gėlių puokšte. Sveikino  Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis ir administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Rimas Špakauskas. Meras A. Čepononis įteikė Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos padėkos raštus pradinių klasių  mokytojoms metodininkėms Daivai Volskytei ir Nilutei Jasaitienei. Radviliškio rajono savivaldybės mero A. Čepononio padėkos ženklas už ilgametę rezultatyvią vadybinę veiklą, sveikatos stiprinimo ir sportinių tradicijų puoselėjimą bei Radviliškio rajono savivaldybės vardo garsinimą Lietuvoje įteiktas direktorei Vitai Fessler. Baisogalos seniūnė Renata Masiulienė taip pat sveikino  ir dėkojo už Baisogalos vardo garsinimą Lietuvoje, nes per vaikų sportinę veiklą daugelyje Lietuvos vietų išgirsta, kur yra Baisogala.

                      Pasveikinti atvyko ir socialiniai iš Panevėžio lopšelio-darželio „Nykštukas“, Panevėžio rajono Krekenavos lopšelio-darželio „Sigutė“, Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos, Baisogalos gimnazijos,  Baisogalos kultūros centro, visi  rajono lopšeliai – darželiai. Taip pat pasveikino  LSMU Lietuvos gyvulininkystės institutas,  Baisogalos bendruomenės taryba ir mokyklos-darželio tarybos pirmininkas.

                      Už gražių dalykų dažniausiai slepiasi didelis, kruopštus ir nuoširdus  mokyklos-darželio komandos darbas. Komandos, kuriai 30 metų vadovauja direktorė Vita Fessler. Direktorė negaili pagyrų darbuotojams, o darbuotojai didžiuojasi puikiu vadovu.

                      Belieka dar kartą dėkoti visiems kartu ir atskirai kiekvienam. Sunkus, bet labai prasmingas ir įdomus darbas su gražiausiais žemės žiedais – vaikais.

 Direktorės pavaduotoja ugdymui Gražina Areliūnienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>