Pagerbta konkurso laureatė Gabija

2019-05-08

       Gegužės 7 d.  Šiaulių vyskupijos Pastoraciniame centre vyko mokytojų ir mokinių konkurso ,,Aš Jus išsirinkau ir paskyriau, kad eitumėte ir duotumėte vaisių! ‘‘ baigiamasis renginys ir laureatų apdovanojimas, kuriame pagerbta  Baisogalos mokyklos – darželio  4 kl. mokinė Gabija Slavinskaitė  ir apdovanota II vietos diplomu už sukurtą iliustraciją „Popiežius Pranciškus su mažaisiais misionieriais Lietuvoje“.   

Prieš pusmetį Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis ir Šiaulių vyskupijos Katechetikos centras kvietė Šiaulių vyskupijos mokytojus, ikimokyklinio, priešmokyklinio ir 1-12 klasių mokinius dalyvauti organizuojamame konkurse.  Į kvietimą atsiliepė 269 ugdytiniai, 56 pedagogai iš 45 ugdymo įstaigų, pristatyti  326 konkursiniai darbai ( iliustracijos – 205, rašto darbas – 121).

 Konkurso dalyviai buvo skatinami apmąstyti, koks yra žmogaus pašaukimas, kas yra misija, kokia yra Bažnyčios ir kiekvieno asmens misija, kaip galima siekti šventumo.  Konkurso tema padėjo  giliau pažvelgti į pašaukimo esmę, Lietuvos ir pasaulio šventųjų gyvenimus bei misijų svarbą Katalikų Bažnyčios, visuomenės gyvenime ir istorijoje.

Konkursų nugalėtojai bei jų mokytojai buvo apdovanoti padėkos raštais bei atminimo dovanomis ir šventiniu koncertu. Sveikiname Gabiją ir linkime neužmigti ant laurų, o  toliau džiuginti visus savo kūryba ir garsinti savo mokyklą.

 

Mokytoja Giedrė Nakutienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>