Smagi kelionė

2019-06-06

 1, 2 ir 4a klasių mokiniai nekantriai laukė gegužės 29- osios .Tą dieną jie leidosi į smagų nuotykį. Nuvykę į Biržų krašto muziejų ,,Sėla”, vaikai ,,persikėlė” į praeitį. Muziejaus salėse susipažino su pilėnų gyvenimu, papročiais, drabužiais, ginkluote. Interaktyviuose ekranuose stebėjo lietuvių mūšių su švedais eigą. Vėliau  visi tapo ,,patrankininkais”, ,,mortyrininkais” arba ,,muškietininkais”. Kiekviena komanda muziejaus ekspozicijoje susiieškojo informaciją apie jiems priskirtą ginklą ir pristatė ją kitoms komandoms. Galiausia išbandė savo taiklumą ,,šaudydami” patranka, mortyra ir muškieta. Pasirodo, mūsų mokinukai labia taiklūs šauliai.

 Edukaciniame užsiėmime iš molio lipdė ir dekoravo paveikslėlį su saulės motyvais. Vaikai dirbo labia susikaupę. Puikūs jų lipdiniai ,,iškeliavo’ į krosnį, tad dar teks palaukti, kol pasigamintas suvenyras  pasieks savo autorius.

             Keliaujant po Biržų kraštą būtina apžiūrėti unikalų šio krašto gamtinį reiškinį – smegduobes. Mes, be abejo, taip ir padarėme. Atidžiai apžiūrėjome gamtos paminklą – žymiąją legendomis apipintą smegduobę ,,Karvės olą”. Įspūdinga!..

             Po to patraukėme link Pasvalio – laukė smagus laikas pramogų ir atrakcionų parke ,,DINODRAGON”.  Ten pasivaikščiojome tarp riaumojančių ir judančių  neįtikėtinų dydžių dinozaurų  ir drakonų, apžiūrėjome vabalus. Buvo daug įdomių eksponatų, bet dinozauras Rex nepaliko abejingo nei vieno.

             Vaikai smagiai leido laiką atrakcionų parke: važinėjo automobiliukais, šokinėjo ant batutų, skanavo ledus ir bendravo su mini zoologijos sodo gyvūnais – kai kuriuos jų (triušius, stirnas ir net kengūras) galima buvo ir paglostyti vaikštant tarp jų.

             Kupini įspūdžių, pavargę, bet laimingi pavakare grįžome namo. Smagi buvo kelionė!

 

  Mokytoja metodininkė Zita Bliznikienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>