Pasaulinė gyvūnų globos diena Baisogalos mokyklos Skėmių skyriuje

2019-10-08

 

                        Spalio 3 dieną Baisogalos m/d Skėmių skyriaus pradinukai sulaukė svečių. Atvyko Radviliškio Valstybinės Maisto Veterinarinės Tarnybos vyresniosios gydytojos inspektorės Laimutė Savickienė ir Irma Valantinienė. Kartu su specialistėmis vyko renginys „Penkios gyvūnų laisvės“, skirtas Pasaulinei gyvūnų globos dienai paminėti.

                      Gydytojos inspektorės papasakojo apie žmonių auginamų gyvūnėlių mitybą, priežiūrą bei gyvūnų poreikius. Mokiniai pristatė savo augintinius- buvo paruošę piešinių bei lipdinių iš plastilino parodą. Vaikai kartu su specialistėmis aptarė kylančias problemas prižiūrint savo augintinius. Specialistės dalino vertingus patarimus, atsakinėjo į vaikams rūpimus klausimus.

                       Mokiniai taip pat dalyvavo Maisto Veterinarinės Tarnybos gydytojų inspektorių surengtame mįslių ir patarlių konkurse. Buvo pamėgdžiojami įvairių gyvūnų judesiai, skleidžiami garsai- vaikai „virto“  medžiais, drugeliais, piktomis ir geromis katėmis, kobromis, riaumojančiais liūtais.

                      Renginio pabaigoje buvo apdovanoti ne tik mokiniai, bet ir jų augintiniai. Iš renginio vaikai išėjo kupini gerų emocijų ir su didesniu žinių bagažu.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>