Pasaulinė obuolio diena

2019-10-23

 

Spalio 21 d. minima pasaulinė obuolio diena, todėl ir Pakiršinio skyriaus pedagogėms kilo mintis netradiciškai paminėti šitą dieną. Jau rugsėjį aptartas veiksmų ir veiklų planas, pasirinktos dainelės, mamoms išdalintos namų užduotys. Visi kibo į darbus.

      Iš ryto mamos skubėjo į mokyklą nešinos kvapniais obuolių pyragais, sūriais iš obuolių. Nuostabaus skonio obuolių džemu ir obuolių sultimis taip pat pasirūpinta. O kur dar mamų išradingumas: gaivia žėlė užpilti obuoliukų viduriukai, tortas obuolio formos su visais jo gyventojais, net prancūziški kruasanai su obuolių įdaru. Stalai nugulė vaišėmis.

     Išklausę daug naudingos informacijos apie obuolių naudą ir jų panaudojimų ne tik maistui, vaikai atsakinėjo į viktorinos klausimus, dainavo daineles, minė mįsles, dėliojo dėliones, prisiminė patarles, susijusias su obuoliu.

     Labiausiai vaikams patiko atlikti vikrumo užduotis. Nešė obuolius šaukšte, pernešinėjo juos iš vieno krepšelio į kitą, bandė atsikąsti ant siūlo pakabintą obuolį. Po atliktų užduočių visi vaišinosi, aptarinėjo dienos įspūdžius.

 

Parengė direktorės pav. ugdymui  G. Pužauskienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>