,,Konfliktų sprendimas knygų iliustracijose“

2020-09-21

 

Rugsėjo mėnesį tęsiasi Radviliškio rajono savivaldybės  viešosios bibliotekos ir Baisogalos filialo projekto ,,Konfliktų sprendimas knygų iliustracijose“ veiklos. Vienas iš projekto tikslų  – paskatinti vaikų domėjimąsi knygomis ir pasitelkiant literatūrą su vaikais kalbėtis apie kylančias emocijas ir jų sprendimo būdus.   

Baisogalos mokykloje  –  darželyje vyko pirmokams (mokytoja Nilutė Jasaitienė) garsiniai skaitymai ir veikla. Bibliotekininkė Viktorija Golcienė skaitė Tuulos Korolainen ir Christeel Ronns knygelę ,,Katulis ir pykčio maišelis“, kuri moko įveikti pyktį. O  iliustruotojos Christel Ronns piešiniai įtikinamai papildo tekstą. Perskaičius knygelę su vaikais vyko pokalbis ką daryti užklupus pykčiui, kaip elgtis, ką pasakyti  susipykus,  kokie gali būti pykčio suvaldymo būdai. Knygoje rašoma, kad Katuliui nykštukas pasiūlo pyktį išpūsti į maišelį ir pokštelėti, šį būdą išbandėme ir mes. Vaikams buvo išdalinti maišeliai – balionai, kur galėjo išpūsti savo pyktį. Po smagaus susidorojimo su pykčiu, visi šypsojosi ir žadėjo mažiau pykti.

Projektą ,,Konfliktų sprendimas knygų iliustracijose“, finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.

https://www.radviliskiobiblioteka.lt/lt/filialai/darbo-laikas/filialu-naujienos/4556-baisogalos-bibliotekoje-veike-edukacines-dirbtuves

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>