Kūrybos džiaugsmas

2021-04-25

Baisogalos mokyklos – darželio pradinių klasių mokiniai dalyvavo  Tarptautiniame  priešmokyklinio ugdymo grupių ir pradinių klasių mokinių dailės darbų virtualiame konkurse  ,,Lietuvių skaičiuočių pynė 2021“, kurį organizavo balandžio 14 dieną Radviliškio rajono Gražinos pagrindinė mokykla. Konkurso tikslas yra skatinti vaikus domėtis lietuvių smulkiąja tautosaka, ugdyti aktyvų skaitytoją ir kūrėją. Smagu, kad mūsų mokyklos mokiniai noriai įsitraukė į kūrybinę veiklą  ir pagal šešias  skaičiuotes sukūrė daug nuostabių istorijų apie katinus spalvų ir formos kalba.

Tupi katins ant tvoros,

Uodegytė blizga.

Būtų graži ta dainelė,

Tik nelabai ilga.

Kas prailgins?

Turbūt tu.

Kartą katinas supyko,

Kad žuvų jam nebeliko.

Pyko dieną, pyko antrą,

Kol mama pasiuvo paltą.

Kiek jame yra sagų,

Suskaičiuosi Tu.

Turėjo katytė penkis kačiukus:

Murkiuką,

Rainiuką

Ir dar tris mažus.

Jei nori gaut vieną,

Sakyk jų vardus.

Virė katinas košytę,

Kvietė į namus katytę.

Niam niamniuk į skranduką,

Kas paglostys

Man pilvuką? Tu.

 

Rieda vilnų kamuolėlis,

Vejas jį mūs katinėlis.

Kamuolėlis bupt!

Katinėlis čiupt!

                        Ėjo katinas per miestą

Už kortelę pirkti sviesto.

Bet užėjo pas kaimyną

Ir tenai pavalgė blynų.

 

Nepaprastai džiugu, kad mūsų mokyklos mokiniai gali pasidžiaugti laimėjimais.

Konkursas vyko   3-ose  amžiaus grupėse:

 Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro

Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriaus padėką gavo  II vietos laimėtoja 1-2 klasių mokinių grupėje  mūsų mokyklos  2 klasės mokinė Austėja Zemlerytė. ( mokyt. E. Mickuvienė).

Radviliškio miesto Gražinos pagrindinės mokyklos padėką už piešinio kūrybiškumą, originalumą ar atliktos technikos savitumą  gavo 1-2 klasių mokinių grupėje mūsų mokyklos  1 klasės mokinė Minija Mišeikytė ( mokyt. Nilutė  Jasaitienė)

Radviliškio miesto Gražinos pagrindinės mokyklos padėką už piešinio kūrybiškumą, originalumą ar atliktos technikos savitumą gavo  3-4 klasių mokinių grupėje mūsų mokyklos  4 klasės mokinė Paulina Jokubauskaitė (mokyt. Zita Bliznikienė)

Džiaugiamės mokinių pasiekimais. Linkime ir toliau  kurti, ieškoti, matyti, surasti ir pasidalinti savo kūrybos džiaugsmais su visais.

 

  1.                                                        Mickuvienė

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>